Николина Ангелкова обсъди развитието на икономическите отношения между България и САЩ с конгресмен Брадли Шнайдер

Николина Ангелкова, председател на Групата за приятелство между България и САЩ  в Народното събрание, проведе онлайн среща с  конгресмен Брадли Шнайдер, съпредседател на Групата за приятелство с България в американския Конгрес. Участие взе и Тихомир Стойчев, извънреден и пълномощен посланик на Република България в САЩ.
Срещата потвърди отличното партньорство между двете страни. „Въпреки сложната ситуация, причинена от пандемията COVID-19, нашето стратегическо партньорство ще продължи да укрепва. Сигурна съм, че ще продължим да работим за задълбочаване на икономическите отношения и привличането на инвестиции към страната ни“, каза Николина Ангелкова.

Конгресмен Шнайдер и Николина Ангелкова постигнаха съгласие да работят за организиране на търговска мисия в България от щата Илиноис. „Ще се радвам да посетя България. Ще съдействаме за организирането на търговска мисия, така че да засилим двустранните отношения  в областта на инвестициите и икономиката“, подчерта конгресмен Брадли Шнайдер. Поставен бе и въпросът за включването на България в Програмата за безвизови пътувания на САЩ.

Подчертано бе, че ползотворното сътрудничество между България и САЩ ще продължи и в туризма, след като се  възстановят пътуванията. За страната ни САЩ е важен туристически пазар, развитието му е сред приоритетните области в двустранното партньорство, отбеляза Николина Ангелкова. Тя  благодари за подкрепата на САЩ чрез  редица инициативи в полза на усилията за противодействие на разпространението на COVID-19. „Пандемията илюстрира колко важни са партньорството и солидарността между държавите в борбата за запазване на здравето на хората“, подчерта Ангелкова.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене