Каракачанов праща търга за машините на пехотата на поправителен

Обсъждат два вариона за явяване на изборите

Два варианта стоят пред модернизацията на пехотата, която трябва да се сдобие със 150 броя машини. Това стана ясно от думите на вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов по НОВА.

По думите му ценовите предложения от двете фирми финалистки са повече от гласуваното от НС. В такъв случай единият вариант е проекта да се върне в парламента, а другия да се търси помощ от българската промишленост.

„Двете оферти са с по-високи суми, а в тази пандемия няма да си позволя да искам от парламента още пари. Има български фирми, които могат да влезнат в офертата, но ще трябва да бъде консорциум, защото една фирма няма да може да се справи сама“, заяви Каракачанов.

Той бе категоричен, че до две седмици ще излязат с позиция.

По думите му мащабни натовски учения не се очакват тези месеци.

„Смятам, че Скопие трябва да обвиняват себе си. Две десетилетия говоря, че политиците в Скопие трябва да спрат с езика на омразата.

Натиск не очакваме отвън. Това е другата наивност от тяхната страна, че смятат сега, като е сменена властта позицията ни ще бъде сменена“, каза вицепремиерът. Каракачнаов призова да се спазва договора за добросъседство, като подчерта, че тогава нещата ще потръгнат.

Той подчерта, че за изборите обсъждат 2 варианта

– или самостоятелно участие, или като„Обединени патриоти“. „Ще включим широка гражданска квота. Не сме получавали или предлагали предложения за коалиция с ГЕРБ. Официално не е коментирана такава идея. Подобна възможност не е изключена“, каза той.

По думите му последните четири години отношението към армията се промени. Недокомплекта е намален с близо 500 човека.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене