Републиканци за България се включиха в протест в подкрепа на Алексей Навални

Републиканци за България се включиха в мирен протест в подкрепа на руския опозиционен лидер Алексей Навални, пред руското посолство в София. За първи път подобен протестен митинг се организира от руски граждани, живеещи в България, които носеха плакати „Путин е убиец“ и „Свобода за Навални“.

Председателят на Републиканци за България Цветан Цветанов беше дошъл да изрази подкрепата си, заедно с говорителя на партията д-р Виктор Серафимов, енергийния експерт Христо Казанджиев и член на Изпълнителния съвет, както и представители от ръководстовото на партията, сред които Горан Благоев, Владимир Владимиров, Теодора Димова, Румен Динев, Петко Чамов координатор за София-град, волейболистът Боян Йорданов, Любомир Методиев от младежката организация, Деян Нинов координатор за район „Люлин“ и др.

Снимки: БГНЕС

Представителите на Републиканци за България носеха лозунги с надпис: „Свобода за Алексей Навални“.

Цветан Цветанов заяви, че най-важно е събуждането на руснаците и това, че протестът е организиран от тях.

От своя страна Горан Благоев каза, че участието в протеста е, за да изразят своята 100% съпричастност към един човек в страдание, подложен на гонение и неправда.

„Изразяваме своята солидарност с Алексей Навални, който се бори за нормално общество в Русия – такова, каквото всички ние като европейски граждани искаме и се стремим. Републиканци за България е партия с евроатлантическа ориентация и естествено нашето място е тук, нашето място е там, където трябва да бъде защитен всеки, който е преследван, заради своите убеждения”, допълни Благоев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене