Промени в ръководствата на водещи болници в страната

пирогов

Служебният министър на здравеопазването д-р Мирослав Ненков предприе масово прочистване на ръководствата на водещите болници в страната от протежетата на Таня Андреева.

От борда на директорите на „Пирогов“ е изхвърлен скандалният професор Димитър Раденовски. Това става ясно от заповед на служебния министър.

Раденовски нашумя с множеството съмнения за финансови злоупотреби в спешния институт, заради които тогавашната министър Десислава Атанасова го предаде на АДФИ и прокуратурата. Вместо да потъне в забрава обаче, Раденовски бе върнат на бял кон от Андреева. Заедно с него от борда на директорите изхвърча и В. Василев, информира агенция ПИК.

Новият член на управителното тяло на „Пирогов“ е Атанас Кацаров, известен като доктора с бормашината. Той си спечели този прякор, след като оповести публично, че заради липсата на специализирани инструменти му се налага да прибягва до бормашината.

Служебният министър е предприел промени и в борда на Александровска болница. Там отпада Сема Хайкова, която е известна с близките си приятелски отношения с Таня Андреева. На нейно място е поставен проф. Темелков.

Служебният министър е разчистил и борда на директорите на ИСУЛ. От там е махната Янка Кюркчиева, наричана с насмешка „учителката Янка Партизанка“ заради дългогодишната й преданост към БКП. На нейното място е поставен проф. Асен Гудев.

Следващата болница, в която са предприети промени, е „Света Екатерина“. Там от управителното тяло е премахната Теодора Андреева – бивш главен секретар на Министерството на здравеопазването. Новият член на борда е Надежда Бранкова.

Служебният министър е предприел промени и в борда на директорите на Националната кардиологична болница, от който са излетяли професорите Иванов и Гочева. На тяхно място са назначени служителите на здравното министерство доктор Георгиева и Наташа Маркова.

 actualno.com

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене