Републиканци за България обещават да участват активно за решаване на наболелите проблеми в район „Студентски“

Георги Стамболийски ръководител за район „Студентски“ на Републиканци за България  проведе разговор с районния кмет Петко Горанов.  Двамата обсъдиха няколко теми, които бяха поставени сред актуалните за района.

По въпроса за ул. „Зелена поляна“ в частта си зад бл. 46 (между ул. „Белимел“ и ул. „Канарче“) в кв. „Дървеница“, Горанов увери, че за тази година ще имат готов проект за изпълнение. Ще го внесат в Столична община и ще чакат одобрение. Там се явява проблем с денивелацията между бл.46 и отсрещния блок. За целта ще трябва да се направят допълнителни геоложки изследвания, затова как да се направи отводнителната система, за  да не се стигне до там, че водата да се отведе в подземните части на блоковете.

Районният кмет изрази надежда този проект да се случи в рамките на тази година. Наблегна и на факта, че ще се работи усилено и по алеите на междублоковите пространства. Има много алеи, които са се образували от хората през годините при преминаването през зелените площи, като възнамерава да се проведат строително-монтажни работи за тяхното усвояване, от зелена площ в пешеходни алеи.

Относно подкастрянето на дърветата на територията на района, Петко Горанов заяви, че правят всичко възможното, но нямат голям финансов ресурс. Това е единственият отдел, който се финансира от неговата община. Разчита се повече на сигнали на граждани.

При подаден сигнал въпросният отдел може да отреагира бързо, тъй като се субсидира от община Студентска.

Поставен беше и въпросът за обраслата част на ул. „Пловдивско поле“ между номер 53 и 61.

Горанов увери районния ръководител на Републиканци за България, че ще вземат мерки за почистването на тази част. Той каза още, че се стараят, но има винаги още какво да се подобри и разчита на обратна връзка на живущите в квартала.

Георги Стамболийски изказва своята благодарност към кмета на район „Студентски“ Петко Горанов за отзивчивостта и проведения разговор.

От Републиканци за България обещаваме да участваме активно при констатиране, алармиране и съдействие, за решаване на наболелите проблеми в район „Студентски“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене