Собствениците на заведения стачкуват на 27 януари с марш за свобода

Сдружението на Заведенията в България и Българската Асоциация на Заведенията обявиха датата на официалния протест срещу липсата на разхлабване на противоепидемичните мерки, които държат бизнеса затворен в продължение на месеци. Това съобщи порталът на българските общини KMETA.bg.

Той ще се проведе на 27 януари (сряда) от 12.00 пред сградата на Министерски съвет, а събитието, под надслов „ПРОТЕСТ! МАРШ към СВОБОДАТА!“, вече набира популярност във Фейсбук.

„Основният дълг и отговорност на СЗБ и БАЗ е да защитават интересите на нашия бранш. Отново сме изправени до стената, след като месеци наред бяхме заблуждавани с подвеждаща информация. Ние оставаме единственият затворен бизнес на фона на тълпите в други сектори от търговията, които не са от ПЪРВА НЕОБХОДИМОСТ! Единственото ни желание беше да работим. Неправилното управление на пандемията и държавата ни отнеха правото на труд и препитание. Без стабилни и задоволителни идеи и решения за компенсирането ни. Ние наблюдаваме, че затварянето не е временно, а се превърна в постоянно.

Цената на затварянето доведе до фалити, разорени семейства и повече болни хора, защото здравеопазването в България е платено!

За нас няма друго възможно решение, освен да обявим несъгласието си с тази поредна несправедливост и дискриминация спрямо бизнеса ни. Обявяваме национален протест и апелираме всички бизнеси, засегнати от заповедите за забрана на работа, да ни подкрепят в уречения ден и час! Искаме отваряне на ВСИЧКИ затворени бизнеси!“, пишат от СЗБ и БАЗ.

Източник: KMETA.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене