МБАЛ – Благоевград се подготвя за планов прием на пациенти

„През последните 2-3 седмици рязко намаляха хоспитализираните в МБАЛ – Благоевград. В момента възстановяваме отделенията, като отбелязвам, че 50% от леглата остават за лечение на COVID-19. Една част от тях са запълнени, защото все още имаме пациенти.  Повечето от тях са за долекуване и са пред изписване. Постепенно започваме да възстановяваме хирургично отделение, гастроентерoлогия, както и всички останали, да се върнат  в нормалния си ритъм на работа. Засега все още има пациенти в отделението по неврология“ – каза в интервю за Радио Благоевград д-р Огнян Митев, директор на най-голямото болнично заведение в Югозапада. По думите му предстои и прием на пациенти, ще започнат и плановите операции. Очаква се в началото на идната седмица отделенията да бъдат преструктурирани.

През последните месеци МБАЛ – Благоевград бяха разкрити над 200 легла за пациенти с COVID-19 – с изключение на родилно отделение, всички бяха преобразувани в covid  отделения.

„Дано не се повтори тази ситуация,  но имаме готовност при увеличение на инфектираните, да помогнем на всички пациенти, които имат нужда от лечение“ – потвърди д-р Огнян Митев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене