Сбъдна се лошата прогноза! Гърмен с по-малко пари за ремонти на улици, връща 250 000 лв. дълг на бизнесмен

По-малко средства ще бъдат заложени в Инвестиционната програма на Община Гърмен за тази година. Причината е голямо задължение от над 700 000 лева към фирмата на бизнесмена Руен Кирев. В края на миналата година Върховният касационен съд реши, че Общината дължи тази сума. Частното дружество, което е най-голямата строителна фирма в региона, е работило преди десетина години по проект по Програма САПАРД – асфалтирало е пътищата Огняново-Рибново и Гърмен-Ковачевица.

Когато са издавани актовете, с които са актували извършената работа, се оказва, че строителят е извършил строителни дейности за сума, която е по-голяма с 400 000 лева от това, което е било предвидено. Държавен фонд „Земеделие” след заведено съдебно дело е признал тези допълнителни разходи. Предишните кметове Ахмед Башев и Минка Капитанова не покриват това задължение. Бизнесменът Руен Кирев тръгва по съдебен ред да си търси правата и печели делото.

„Сключихме споразумение с г-н Кирев. Трябва за три години да върнем тези пари. Тази година сумата е 250 000 лева. Това ще се отрази на нашата Инвестиционна програма, ще разполагаме с по-малко възможности за ремонтни дейности”, коментира кметът Феим Иса. Миналата седмица и вчера той проведе срещи с жителите на всички населени места, за да чуе от тях какви са проблемите и какво искат да се ремонтира. Най-често исканията са за асфалтиране на улици и за ремонти на читалища и здравни служби. Предстои Общинският съвет да приеме Инвестиционната програма за 2021 година.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене