Юристката и новата жена на Бареков спрягани за водач на листата в Пиринско, Рашко Динков с амбиции за кмет

Бареков-БлагоевградШевът на юридическия отдел на България без цензура Деси Балабанова може да оглави листата на коалиция ББЦ – ЛИДЕР в Пиринско, ако областният лидер на партията и общински съветник в Благоевград Рашко Динков откаже.  В момента Динков обмислял дали да се кандидатира, защото според близки до него от гражданското сдружение ЕКИП той имал амбиции догодина да се кандидатира за кмет на Благоевград, пише в днешният си брой вестник  „Струма“.

„Не съм взел още решение за себе си, обмислям, днес имам среща в Благоевград с лидера Николай Бареков, който ще обиколи структурите в Разлог, Сандански и Петрич, и може би до края на седмицата ще обявя решението си“, това бе краткият коментар пред „Струма“ на Динков.

Ако той не приеме да е водач, е твърде вероятно да подаде оставка и като областен лидер, защото още преди време заяви, че този който води, носи отговорността за представянето на изборите. Заради неговото колебание тръгнаха версиите за друг водач, а в полза на Деси Балабанова е фактът, че е един от авторите на законопроекта на ББЦ „Чисти ръце“, и не на последно място това, че е родом от Гоце Делчев.

Както вече е известно , Георги Първанов номинира за водач на листата на АБВ неврокопската певица Николина Чакърдъкова, така че стратегически Бареков ще предизвика т. нар.дамски гамбит в района на Гоце Делчев, като изправи срещу македонската прима своята юридическа перла. Вариантът е логичен за привличане на електорална подкрепа и поради факта, че БСП в Гоце Делчев този път май няма да има кандидат за народен представител в избираема зона.

Сред по-смелите предположения за водач на листата на ББЦ- Лидер  в Пиринско е дори името на новата жена до Бареков – Мария Календерска, която също е с корен от Благоевград.      С оглед на факта, че само преди месец тя роди син на лидера на партията и едва ли ще има сили и възможности да се впусне в предизборна кампания, този вариант изглежда твърде малко вероятен.

Ситуацията в листата на ББЦ изглежда заплетена и заради новия коалиционен партньор ЛИДЕР. В Пиринско т. нар. Партия на бизнеса има силни позиции в община Симитли  заради мина „Ораново“, а управителят на рудника Валери Манов на предишните избори бе кандидат за народен представител на ЛИДЕР и постигна най-високия резултат за своята партия от всички общини в Пиринско. Очаква се той да се появи в съвместната листа с ББЦ на второ или трето място.

Сред имената, които се спрягат за листата на Бареков, е и областният координатор на ЛИДЕР за Пиринско Петър Петров. Той се спряга за №1 и в Кюстендилско. Там обаче още преди двадесет дни общинските структури одобриха номинацията на областния лидер на ББЦ адвокат Васил Иванов. Ако Бареков сложи човека на енергийния бос Христо Ковачки за №1 , В. Иванов ще остане втори, но още нищо окончателно не е решено.

E79 News; Снимки: Архив

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене