Трябва ли Мелник да преразгледа сътрудничеството си с Вевчани, където изгориха българското знаме?

Трябва ли град Мелник да преразгледа приятелското си сътрудничество със село Вевчани от Северна Македония? Този въпрос задава Виктор Канзуров от Северна Македония.
В своя фейсбук той публикува отворено писмо до кметовете на Мелник и Сандански, в което поставя на дневен ред темата.
Публикуваме писмото без редакторска намеса:
До Кмета на кметство Мелник
До Кмета на Община Сандански
Уважаеми господа, “Градоначалникот” на село Вевчани в опита си да осъди запалването на българското знаме, се позова на побратимяването с град Мелник?! Под неговото становище отправихме запитване, а какво е отношението му към този “персонаж” от карнавала! Никакъв отговор, гузно мълчание. Поради което считаме, че в становището си “градоначалникот” на село Вевчани не само не е искрен, но и умело спекулира с връзката си с Мелник. Участник в тази вакханалия, публикува в страницата ни, че въпросната “маска” взела 1-во място. В много фотографии е виден особения интерес на държавните медии от РС Македония към този карнавален образ, осмиващ и позорящ България и българското знаме.
Считаме, че е не само наложително, но и задължително, Вие, кметовете на Мелник и Сандански да изразите становище. Дали ще продължите “приятелското” си сътрудничество със село Вевчани, оставяме на Вашия патриотизъм и родолюбие!
Виктор Канзуров българин от Северна Македония фейсбук
Прди дни медиите в Северна Македония показаха кадри от традиционен фестивал във Вевчани, на които се вижда, че местни жители и участници в карнавала изгарят българското знаме. Община Вевчани осъди срамната демонстрация. Според кмета на Вевчани – Сашо Янкоски, актът не отговаря на позицията на общината и мнозинството от нейното население. Напротив, община Вевчани е сред първите общини в Република Северна Македония, която е побратимена с град Мелник, община Сандански и членовете на Асоциацията на карнавалните градове.
ilindenpres.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене