Монтираха нови пейки в парка на Катунци, няма обаче кой да чисти зеления кът

Снимки: Крисимир Кисов, фейсбук

Паркът на санданското село Катунци вече има нови пейки. Доброволци измайсториха местата за сядане и отдих на деца и възрастни. Това стана по инициатива на кмета Красимир Кисов, след като кметството получи дарение от Югозападното държавно предприятие. „Благодарим на ЮЗДП и на нашето горско стопанство, че ни осигуриха безплатно дървен материал за направата на пейките. 5 от тях вече са готови и монтирани в парка, предстои да направим още 5, но изчакваме дървеният материал да изсъхне добре”, каза кметският управник на Катунци.

Селото ще получи и нова беседка, но все още не е решено къде да се постави тя. Единият вариант е в парка в центъра на населеното място, а другият – до Чаткова чешма, която е на 4-5 километра от селището в посока пътя за Гоце Делчев. „Ще се допитаме до хората, те ще имат думата къде да монтираме беседката”, увери Красимир Кисов.

Той призна обаче за проблем с чистотата в Катунци. В населеното място живеят над 1000 души, идват и доста гости. Към кметството обаче няма назначени работници, които да се грижат за чистотата в селището. От Община Сандански заявили, че няма пари заради кризата с коронавируса. „Толкова ли е трудно да се наемат двама души на по 4 часа, които да чистят, озеленяват, косят и облагородяват село Катунци?”, питат местни хора.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене