Томов излезе в болничен, но делото във ВАС ще се състои

Точно след четири дни (18 януари от 10.30 часа в зала № 2), Върховният административен съд ще се събере на заседание, на което ще трябва да реши съдбата на инж. Румен Томов и по-конкретно да се произнесе – ще завърши ли мандата си настоящия кмет на Благоевград или ще сме свидетели на частични местни избори!

На фона на наближаващото дело днес станахме свидетели на поредната любопитна ситуация около инж. Томов!

Същият е изпратил уведомително писмо до областният управител на Благоевград Бисер Михайлов и до председателят на Общински съвет – Благоевград Андон Тодоров, че излиза в болничен от днес, не ясно до кога, тъй като крайна дата не е посочена.

Кметът в болничен информира получателите на писмото, че по време на отсъствието му ще бъде заместван от зам.-кмета Ясен Попвасилев.

Новината, че Томов излиза в болничен, веднага породи спекулации, според които това е поредният му ход – да се измъкне от решението на съда.

Това, че кметът на Благоевград е в болничен, няма как да се отрази на самото дело и на съдебното решение.

При дела от този тип единственото, което има значение е дали инж. Томов е редовно призован, а по наша информация това вече се е случило.

Интересно е, защо Томов излиза в болничен точно сега, при положение, че по-рано днес, същия даде интервю пред няколко медии, а причината – опасен мост между общините Благоевград и Кочериново, за който ще се търсят средства от държавата.

Очевидно е, че зад мотивите на кмета на Благоевград стоят или реални здравословни причини, които възпрепятстват работата му или има друга цел, която поне за сега не успяваме да установим!

office 365 kaufen

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене