Само в Топ Преса! Истината за бързо разкрития грабеж свързан с говорителката на главния прокурор /ВИДЕО/

Обир от автомобила на сестрата на Сийка Милева – говорителят на главния прокурор Иван Гешев, бе разкрит за по-малко от четири дни.

Двама рецидивисти са били задържани с прокурорско постановление за обир на автомобила на сестрата на говорителя на главния прокурор Сийка Милева. Това става ясно от прессъобщение на държавното обвинение, откъдето съобщават, че дежурен прокурор при Софийска районна прокуратура (СРП) е привлякъл към наказателна отговорност обвиняемия М. К., на 32 г., за кражба, извършена в условията на опасен рецидив, както и обвиняемия В. М., на 31 г., за кражба и държане на наркотични вещества.

На 07 януари 2021 г. около 12,20 ч. от лек автомобил паркиран в кв. „Гео Милев“, в София, двамата обвиняеми в съучастие, отнели дамската чанта на сестрата на Милева – Д. М., в която е имало лични вещи.

От данните по делото става ясно, че обвиняемият М. К. е извършил престъплението в условията на опасен рецидив, след като е бил осъждан за тежко умишлено престъпление на лишаване от свобода не по-малко от една година, изпълнението на което не е отложено по чл. 66 от НК. На обвиняемия В. М. е повдигнато обвинение и за това, че на 08 януари 2021 г. в ж.к. „Дружба“, в София, без надлежно разрешително съгласно Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, е държал високорискови наркотични вещества – амфетамин с тегло 69,25 гр. и коноп с тегло 0,05 гр., включени в Списък I „Растения и вещества с висока степен на риск за общественото здраве, поради вредния ефект от злоупотреба с тях, забранени за приложение в хуманната и ветеринарната медицина“ от Наредба за реда за класифициране на растенията и веществата като наркотични.

Престъпленията, за които М. К. и В. М. са привлечени като обвиняеми, са наказуеми с „лишаване от свобода“.

Предвид високата обществена опасност на деянията и извършителите, на 09 януари 2021 г. дежурен прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на обвиняемите за срок до 72 часа. Предстои да бъде изготвено и внесено искане до Софийски районен съд за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на всеки от тях.

Колкото и опитен крадец да си, е безумие да краеш от говорителя на главния прокорор. Според Топ Преса това не е кражда, а чиста провокация, която бе наказана подобаващо.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене