Директорката на Агенция по геодезия, картография и кадастър – Благоевград, разследвана за афера с адвокатско дружество от София!

2221

Във вид на „правни услуги“ от институцията източвани десетки хиляди – юристи сигнализират КЗК – комисията – прокуратурата!

Филип ХАДЖИЕВ

Един държавен служител сложен на ръководен пост никога не е разчитал на заплатата си. Как иначе да си обясним това лудо бутане за власт, при положение че един чиновник бил той и шеф на областна дирекция взема една средна заплата и малко над нея за представителни разходи. Какво обаче подтиква хората и най – важно образованите експерти политизирани да се борят за постове в държавната администрация. Истината е една и ние от Топ Преса не сме откривателите на топлата вода – бюджетът на институцията. Както е известно всяка една институция има бюджет, за работа който обаче може да се източва от началника ако разбира се има акъл да го направи. В редакцията на вестник Топ Преса – югозападният таблоид постъпи сигнал срещу директорката на АГЕНЦИЯ ПО ГЕОДЕЗИЯ, КАРТОГРАФИЯ И КАДАСТЪР град Благоевград за сериозни съмнения в корупция. Става въпрос за сигнал направен от юридическата гилдия на югозападната столица изпратен и входиран с № ВХР-1848-25.07.2014в комисията за защита на конкуренцията. С фиктивно обявен конкурс ръководството на агенцията подписва договор за правни услуги със столичното АДВОКАТ- СКО ДРУЖЕСТВО „ЙОТОВ ИКО“ за драстична сума на месец. Според текста в сигнала става въпрос за сума с пет цифри, които дружеството е получавало от агенцията за да ги обслужва правно и даги консултира. От компетенцията на експертите в агенцията юридическата гилдия на Благоевград иска проверка и разследване каква е била процедурата за сключване на договора с „ЙОТОВ ИКО“ и какви услуги то е фактурирало на АГЕНЦИЯ ПО ГЕОДЕЗИЯ, КАРТОГРАФИЯ И КАДАСТЪР град Благоевград и лично на шефката инженер Светла Бачева. Според информацията в сигнала има доста съмнения и скандални факти в работата на агенцията при положение че е плащала за изготвяне на правно становище от шест страници сумата от 700 лева. Със свое решение по сигнала от комисията за защита на конкуренцията, съобщиха специално за Топ Преса, че по постъпилия сигнал има извършена проверка която е констатирала доста нарушения и предстои санкциониране и придвижване на сигнала в прокуратурата. Има наличие на нарушения и необясними правно действия от страна на ръководството на агенцията. Това мотивира нашият разследващ екип да продължи да рови действията на местната агенция и главно на нейната шефка. Длъжни сме да кажем чена телефоните оставени в сайта на агенцията в интернет не успяхме да се свържем с нея и да поискаме нейното становище. Силно се надаваме този наш материал да достигне до нея и тя да се свърже моментално с нас за да ди даде своята гледна точка. Ако разбира се ни игнорира, ние ще продължим да я търсим.

Вестник „Топ ПРЕСА“

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене