С няколко простички правила и разказ за своята страст – спорта, млад учител от Трето ОУ „Братя Миладинови“в Гоце Делчев изненада и мотивира учениците си

За да мотивира подрастващите да спортуват и играят, младият учител от Трето основно училище „Братя Миладинови“ – Васил Каракиев – изненада своите ученици от 2. „а“ клас като им разказа за своята най-голяма страст – спорта.

Като състезател, а вече и като треньор, по Канадска борба и Силов трибой, той разказа на второкласниците за своя спортен път, започнал през 2007 година. През същата година бъдещият учител става и републикански шампион по канадска борба.

Развълнувани, децата с благоговение разглеждаха и брояха медалите на своя учител, които са 18 на брой. Всяко едно от тях искаше да ги докосне, да почувства успеха на своя господин и да изпита гордостта да бъдеш победител.

„Зад всеки медал, зад всяко едно постижение, казва младият преподавател на своите ученици, стои упорит ежедневен труд.“

За да мотивира малките второкласници, г-н Каракиев предаде няколко прости правила за успех на своите ученици :

  1. Постави си цел!
  2. Изгради план!
  3. Труди се всеки ден!
  4. Не се отказвай!

Според младия учител, спортът е най-добрият начин децата да израснат здрави и борбени. Тези 4 правила ще им помогнат да се фокусират върху желанието си, да генерират идеи и да търсят начин да ги осъществят.  Последното правило –  „Не се отказвай!“ казва на децата, че е важно да си упорит, защото успехът отива при упоритите хора.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене