Местна гордост! Млад лекар от Гърмен заслужи наградата „Златен Хипократ“!

От 50 изпита по медицина – 50 шестици. Звучи невероятно, но е факт и е постижение на младата д-р Елена Пашкулева – Дерменджиева. „Днес научих оценката си от последния изпит, на който се явих на 22 декември, разказа тя специално за читателите на ХРОНИКА, която също е шестица. Труд, усилия и късмет – това е моята формула за успех, сподели младата лекарка.

На официална церемония за дипломиране на младите лекари от ВМА ще й бъде връчена съвсем заслужено наградата „Златен Хипократ“, която може би ще е единствена за випуска й. Д-р Елена Пашкулева-Дерменджиева е родена в с. Гърмен и е снаха на директора на Първо ОУ в гр. Гоце Делчев Людмила Дерменджиева, която изключително развълнувана я поздрави и с майчина гордост написа: „Мило дете, ти заслужаваш това най-голямо отличие, благодарение на твоя ум, упоритост и целеустременост! „Златен Хипократ“ – успех 6.00 за целия период на обучение. Поздравления, Елена ! Нека това постижение да бъде само началото на бъдещите ти успехи в благородната лекарска професия!“

Д-р Елена Пашкулева – Дерменджиева разкри, че ще специализира кардиология, като се надява специализацията й да се реализира чрез държавно финансиране, заради дипломата с пълно отличие. Засега оставаме със съпруга ми в София, но не е изключено да се върнем и в родния край, дпоълни тя.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене