Aлександър Мацурев: Само за последните години инвестицията в община Банско по различни програми и проекти е около 20 млн. лева.

Само за последните години инвестицията в община Банско по различни програми и проекти е около 20 млн. лева. Днес премиерът Борисов бе на посещение в Банско със здравния министър проф. Костадин Ангелов.
Видяхме новия участък от околовръстния път, който бе изграден със средства отпуснати от Министерски съвет и новата част на ул. Глазне, която предстои да се изгради. Близо 7 млн. лева е отпуснало правителството за ремонти на улици в общината. Отсечката на ул. Найден Геров осигурява директен достъп на туристите до кабинковия лифт. Изграждането на тази улица е от ключово значение, защото така се облекчи трафикът в центъра на Банско, а за жителите и гостите на града ще бъде осигурен по-сигурен и бърз транзитен маршрут.
Министър-председателят Бойко Борисов заяви, че има отделени средства за Банско и работата по проектите за развитието на общината няма да спрат, дори по време на пандемия. Градът е целогодишна туристическа дестинация и развитието на инфраструктурата е от важен фактор. Факт е, че всичко поискано от местната власт до момента е осигурено от правителството.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене