На минерална баня в курорта Добринище – само с електронна карта с чип

В обществената минерална баня в град Добринище да се влиза с електронна карта с чип. Община Банско ще закупи и изгради съвременна система за таксуване на посетителите в къпалнята. Целта е да се отчитат всички посещения и да няма никакви подозрения за манипулиране на реалния брой посетители в банята, в която се къпят и много жители на съседните общини. „Ще се монтира електронна система и ще се влиза със специална карта.

Така няма как да се злоупотребява. Ще изготвим и проект за извършване на реконструкция на довеждащия водопровод от Сондаж №2 до входа на банята. В момента е слабо налягането, това може да е от включени незаконно потребители или от загуби на вода заради стария водопровод”, коментира председателят на Общинския съвет – Димитър Русков. Другата цел пред местната власт е да осигури отопление на сградата на къпалнята с минералната вода, която сега изтича неефективно от банята. „Тя изтича на 37-38 градуса температура, по-лесно е нея да загреем до 45-50 градуса, за да е топло в помещенията”, уточни Русков.

Преди три месеца бе създадена специална комисия, която да провери как се ползва минералната вода в град Добринище и няма ли нерегламентирани включвания в мрежата. На последната си сесия на 29 декември местният парламент реши тя да продължи своята дейност през цялата настояща година. В курорта Добринище, където туристите идват най-вече заради минералната вода, има не повече от десет ползватели на живителната течност. На всички законни обекти има монтирани измервателни устройства. Затова най-вероятно някъде има нерегламентирано ползване на термалната вода. Това намалява дебита на тези, които си плащат за тази услуга.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене