Прогноза за времето – 6 януари (сряда)

Заоблачаването от югозапад днес ще продължи и до вечерта ще обхване цялата страна. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 10 и 15 градуса, малко по-ниски – в северозападните райони. Привечер и през нощта срещу четвъртък в Западна България ще започнат валежи от дъжд, в планините над 1300 м – от сняг, информира НИМХ, цитирана от БТА.

Атмосферното налягане временно ще се повиши, но вечерта ще започне бързо да се понижава.

Времето за Гоце Делчев ще е с променлива облачност и максимална температура 14 градуса.

Над Черноморието денят ще започне с предимно слънчево време, но от югозапад облачността, средна и висока, ще се увеличава. Ще духа до умерен югозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 12-15 градуса. Температурата на морската вода е 9-10 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3 бала с тенденция на усилване.

Над планините облачността ще се увеличава. Привечер в масивите от Западна България ще започнат валежи от дъжд, над 1300 м – от сняг. Ще духа силен, по билата – и бурен, югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 м – около 5, на 2000 м – около минус 1 градус.

В четвъртък и петък времето ще бъде облачно, с валежи от дъжд, в планините – от сняг. В Западна и Северна България ще проникне студен въздух и температурите там ще се понижат, в югоизточната част от страната, където ще продължи да духа югозападен вятър, ще се задържи доста топло за началото на януари. Със застудяването в северозападните райони, Предбалкана и високите полета в Западна България дъждът ще премине в сняг.

В събота вятърът ще отслабне. Ще остане предимно облачно, на много места с валежи от дъжд, в западните и планинските райони – предимно от сняг. Почти без валежи ще е в Дунавската равнина.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене