Томов уволни главния архитект на община Благоевград, Васил Тинчев!

Само месец преди да се пенсионира! Уволниха главния архитект на община Благоевград Васил Тинчев

Ден след като се върна на работа в началото на тази година, главният архитект на община Благоевград, Васил Тинчев бе освободен от длъжност, със заповед на кмета Румен Томов. Две заповеди едновременно са връчени на архитекта, днес. Едната е за наказание, „забележка“ и втората е за прекратяване на трудовите му взаимоотношения с общината на база атестация от дисциплинарна комисия.

Уволнението е по чл. 107 от закона за държавния служител, съобщиха от общинска администрация, на база най-ниска оценка-петица , поставена на дългогодишния архитект на общината. Освобождаването на архитект Тинчев не е изненада, за никого и за него самия , тъй като още през лятото на миналата новият кмет Румен Томов образува дисциплинарно производство срещу него, на пресконференция се оплака от забавени и просрочени преписки и стана ясно, че има намерение да се освободи от него.

Ковид 19 обаче попречи на кмета да изпълни намеренията си , тъй като архитектът се разболя тежко, беше в болница и дълъг болничен. В първия ден на новата година архитект Тинчев се върна на работа, но бе уволнен, само месец преди да излезе в пенсия. Това е второто уволнение на Тинчев. Той бе дисциплинарно освободен и от кмета Атанас Камбитов , но спечели делото за уволнението си и се върна на работа в кабинета Томов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене