Националния печат

печат

В. „Сега“

Никой не пое вината за поредния трагичен инцидент с асансьор

Трагичното състояние на асансьорите у нас и пълното безхаберие на институциите, които трябва да ги контролират, доведоха до поредния инцидент в София. 46-годишна жена загина, а друга бе тежко ранена, след като асансьор пропадна от деветия етаж на жилищен блок на бул. „Цариградско шосе“ в столицата. Според първоначалния оглед причината за вчерашната трагедия са скъсани въжета заради некачествен ремонт на съоръжението.

Прокуратурата прекрати още едно дело, свързано с Борисов

Прокуратурата е прекратила още едно разследване, свързано с лидера на сочената за победител на предсрочните избори партия ГЕРБ Бойко Борисов. Този път става дума за делото за смъртта на Тодор Димов-Чакъра. Новината, че делото е прекратено, беше съобщена от адвокат Марин Марковски пред Би Ти Ви. Говорителят на военното обвинение Елин Алексов потвърди новината пред „Сега“. Той обаче не коментира с какви мотиви е прекратено делото.

Семейството на Пеевски довнесло над 300 000 лв. след данъчна ревизия

Вследствие на данъчната ревизия на фирмите на семейството на Делян Пеевски бяха преизчислени данъчните задължения на тези фирми и бяха платени общо над 300 000 лв. данъци. Това съобщи вчера заместник главният прокурор Борислав Сарафов.

Националната агенция по приходите е установила въпросните задължения на семейството в рамките на данъчна проверка, възложена заради сигнала на Протестна.

В. „Монитор“

Опасваме цялата бразда с Турция

Страната ни вдигна вече 30-километрова ограда по границата. МОНИТОР20.08.2014 Цялата ни сухоземна граница с Турция ще бъде опасана със съоръжение, което да спира имигрантите да прескачат нелегално браздата и да навлизат в наша територия. Това стана ясно вчера от коментар на служебния премиер Георги Близнашки и на министъра на вътрешните работи Йордан Бакалов след Националното съвещание на ръководството на МВР, на което бил обсъден проблемът с бежанците.

Лидерски сблъсък в 6 избирателни района

Лидерска битка между емблематични партийни фигури, заемали ключови държавни постове, сред които бивши министри и парламентарни шефове, се очертава в поне 6 от 31-те избирателни района в страната. Челен сблъсък между тях на предстоящия предсрочен вот ще има на две места в София, както и в Плевен, Благоевград, Стара Загора и Варна.

Майка изостави бебето си в плик

Петдневно бебе в хартиен плик беше захвърлено в Стара Загора. Момиченцето е било увито в част от калъфка за възглавница и поставено в зелен книжен плик. Детето е захвърлено на стар фотьойл пред жилищна сграда в града на липите. Момиченцето е било открито на 9 август от жителите на блока, но полицията разкри за случая едва вчера, когато обяви майката за издирване. Според медиците бебето е здраво и най-вероятно е родено в домашни условия.

В. „Стандарт“

Скандал бетонира Вигенин в Благоевград

Многочасово среднощно заседание на социалистите в Благоевград бетонира за водач на листата бившият дипломат номер 1 Кристиан Вигенин. Червените в Пиринско обявиха бойкот на решението на „Позитано“ 20 екс външният министър да води листата на БСП. Но се оказа, че социалистите в региона са разделени на два лагера, симпатизиращи на Корнелия Нинова и Емил Костадинов. След инфарктното заседание червени признаха, че всъщност нямат нищо против водач да е точно Вигенин.

Ананиев пак зам.-министър на финансите

Кирил Ананиев отново е зам.-министър на финансите. Той заемаше поста при правителствата на Иван Костов, Симеон Сакскобургготски и Сергей Станишев. Сега Ананиев е назначен на тази служба и в служебното правителство, съобщиха от правителствената пресслужба. В кабинета на Пламен Орешарски финансистът бе съветник на премиера. Ананиев бе освободен като зам.-министър на финансите по времето на правителството на Бойко Борисов и тогава стана секретар по финансовите въпроси на президента (2002-2012) Георги Първанов.

Събарят стена, крадат злато

Златарско ателие бе обрано като в холивудски филм в Благоевград. Бандитите влезли в ателието през съседния магазин, като преди това съборили стената и свили 2 кг златни и 15 кг сребърни бижута. Обирът е извършен между 4,30 и 6 часа във вторник сутринта. Сигнал за престъплението подал собственикът на обекта Красимир Петков, когато дошъл да го отвори. В магазина той продавал хавлии, халати, злато и сребро.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене