Учениците от 5 до 12 клас остават у дома до края на януари (ЗАПОВЕД)

Нова заповед на образователния министър Красимир Вълчев остава учениците от 5 до 12 клас да се обучават от домовете си до края на месец януари.

Обучението на учениците от 5 до 12. клас да се осъществява, доколкото и ако е възможно, в електронна среда чрез използване на средствата на информационните и комуникационните технологии, пише в заповедта, която е издадена в последния ден на декември.

Началниците на регионалните управления на образованието ще следят дали се спазва заповедта. Заповедта на министър Вълчев е издадена във връзка с изменение и допълнение на заповед на проф. д-р Костадин Ангелов – министър на здравеопазването, относно удължаване на срока на въведените временни противоепидемични мерки на територията на България до 31 януари 2021 г.

Заповедта се издава поради необходимост от предприемане на мерки за ограничаване на разпространението на COVID-19, с цел осигуряване на живота и здравето на учениците, на педагогическите специалисти и на другите служители в училищата. Учениците от 1-и до 4-и клас се връщат за присъствено обучение в училищата от 4 януари 2021 г.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене