Жителите на “Крапата махала” в Разлог отбелязват Старчевата с протест

Жителите на “Крапата махала” в Разлог ще отбележат Старчевата в първия ден от новата година с мирен протест. Те имат официално разрешение за провеждането му и то за два дни. Първият мина снощи. И двата протеста са под надслов: “Да запазим вековната традиция на Старчевата в Крапата махала”.

Снощния протест е бил охранявана от десетки служители на полиция и жандармерия. Участниците в шествието са били със звънци и са били придружени с тъпани и зурни. Униформените обаче са разпоредили оркестърът за бъде спрян. Ограничили са  движението на протестиращите само  в границите на квартала, тъй като разрешението е за конкретни улици там. Искането е било за движение по традиционния маршрут за нова година или почти из половината  град, но това не е разрешено от общината и не е допуснато от служителите на реда.

Преди снощния протест на всички отговорници са връчени  разпореждания за спазване на законовите разпоредби по опазване на обществения ред и наложените противоепидемични мерки. Това означава, че при неспазването им, на нарушителите ще бъдат съставени актове. в.Струма

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене