Настояваме, ако има малко съвест, кметът на Благоевград да върне наградата, дадена от Такева – защото не я заслужава! Не е направил нищо, за да я получи. Идват избори и му трябва имидж. Лъжлив имидж. А, който прави лъжлив имидж, е един обикновен лъжец. Лъжци не трябва да управляват нито синдикати, нито община като Благоевград!

Съвременна България – награди, призове и грамоти на кило… Имидж как се прави? Ами, някой да те признае за нещо… Публично и задължително с бутилка вино или букет цветя. Изобщо не трябва да ни притеснява фактът, че значението на думите „конкурс“ и „нагласяване“, „измама“…  вече са доказани синоними и това не е само в китната ни Родина. България следва примера на прозападната политика, вземете едни награди „Оскар“, например… Там отдавна дни преди събитието се знае кой ще спечели и защо… Защото е политически коректно.

В страната ни обаче отново сме първи в иновациите по „призова податливост“, наградите и званията отдавна се превърнаха в изтривалка за некадърност и правене на лъжлив имидж. Спомням си преди години една приятелка, която има фирма за интериорен дизайн, ми казваше, че един кмет си поръчал на рафтовете в новия си кабинет да има… книги. Книги? Тя го попитала – какви книги? Той отговорил да са сиви… Демек със сиви корици, да отиват на боята на стените…

Та като заговорихме за кметове, да споменем обекта на днешното вдъхновение. Преди дни Янка Такева, образователният несменяем  „Ким Ир Сен“ на синдиката на българските учители, обяви, че управляваната от нея „институция“ решила да даде единствения си основен приз за югозапада на кмета – провал на Благоевград – Румен Томов.

От днес тази награда няма стойност!

От днес тази награда няма стойност!

„Всяка година Синдиката на българските учители провежда най-големия си и значим форум – Синдикален съвет. Тази година през м.декември трябваше да се проведе 40-тият Синдикален съвет. В 14-тия конкурс като най-добър социален партньор кмет беше номиниран и награден кметът на община Благоевград. Един кмет от цялата област получава тази награда и тази година инж. Румен Томов получи това признание“, гласи пълният текст на прессъобщението, за да ни покаже като непохватен пътеводител дъното в духа на замиращите номенклатури.

Румен Томов с „награда“ за „социален партньор“ на югозападното образование… Това е все едно да наградиш „народния“ певец Стоян Джельов за изпълнител на годината. Никога нямаше да взема отношение по този унижаващ цялото образование в областта факт, ако с това партийно нагласено награждаване не бяха обидени повече от двадесет общини в една област.

А бе, лельо Такева, ти знаеш ли значението на думата „социален“? В интернет може да провериш – Социален – Който се отнася до живота на хората в група, в общество; обществен.

  1. Който се отнася до отделните групи в обществото. Социална класа.
  2. Който се отнася до общуване между хората. Социални контакти. Социални клубове.

И къде в този ред на мисли вие видяхте „социалното партньорство“ на Румен Томов? Това е „кметът“, който върна „Солунската Гимназия в днешна Горна Джумая“ или доказа инженерското си математическо образование, смятайки че „В България, в пика на пандемията от Ковид – 19 щяло да има 4000 болни – 200 от които предвидени за Благоевград“… Това е човекът, който порази с посредствеността си една цяла област и унижи до дупка кметската институция като такава. На 22 ноември организира форум с училищните директори и до ден днешен не реализира нито едно от обещанията, които им даде. Такева, знаете ли го това? Знаете го, ама не ви дреме явно за тези, които работят истински за местното образование.

Не ви ли беше срам да обидите общини като Банско? Община Банско, която в годината, в която награждавате един некадърник, нищо не направил за своя град, в основата на пандемия и нечувана криза, община Банско направи образователен форум между България и Украйна, намери пари за ремонт на детски градини и училища? Не ви ли беше срам да обидите общините Кресна, Струмяни, Сандански и Петрич… Кметът на Кресна, който не е от управляващата партия, който в условия на пандемия и криза намери пари за ремонт на училище „Свети Паисий Хилендарски“. Кметът на Сандански направи десетки ремонти в образователния сектор на града си, поведе учениците в кампания „Не на наркотиците. Да на спорта“, подкрепена от хиляди деца… Ами Гоце Делчев – местната власт в града успя да завърши цялостния основен ремонт на Второ основно училище с невероятна иновативна учебна база, министърът на образованието дойде на крака, за да благодари на кмета Москов и управлението му за изключително развитите учебни бази в Гоце Делчев, реализирани с подкрепата на общината… Ами Сатовча, ами Хаджидимово… Цяла година директорите на училищата сипят благодарности към местните кметове за помощта и рамото в трудната 2020 година. Това са само малка част от фактите, които успях да извадя, а има още много… Проверете в интернет!

А Томов какво направи за образователния сектор на Благоевград? Проект ли спечели, реализира ли го… Направи ли нещо съществено? Не. Не и не. Празни обещания и все частицата „ще“… Нищо на практика не се случи! Една година управление – една година безрезултатно мрънкане. Некадърно. Очевадно некадърно отношение и към учители, и към директори.

И изведнъж хоп – лелята Такева решила да му даде „приз“ за нищо. За дупките на двата геврека в главата на Томов. Толкова е гнусно и прозрачно, че чак ми се драйфа. Мислите ли, че някой ще се върже на евтината постановка? Опорочихте поредната добра идея. Защото, пипаш ли лайно, няма как да не миришеш после на лайно.

Настоявам, ако има малко съвест, кметът на Благоевград да върне наградата, дадена от Такева – защото не я заслужава. Не е направил нищо, за да я получи. Идват избори и му трябва имидж. Лъжлив имидж. А, който прави лъжлив имидж, е един обикновен лъжец. Лъжци не трябва да управляват нито синдикати, нито община като Благоевград.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене