Гражданите решават как да се развива община Гоце Делчев следващите 7 години

Снимка: Община Гоце Делчев

Община Гоце Делчев ще прави анкетно проучване за това как да се развива градът до 2027 година. Мнението на гражданите е важно, тъй като в изпълнение на Закона за регионалното развитие и в отговор на предизвикателствата пред новия програмен период на ЕС, администрацията на кмета Владимир Москов започна разработването на План за интегрирано развитие на община Гоце Делчев за периода 2021-2027 г.

Този план е основен инструмент за планиране, програмиране, управление и ресурсно осигуряване на развитието на общината през следващите 7 години.

От екипа на Владимир Москов са категорични, че гражданите трябва да вземат активно участие в изработването на плана, което ще гарантира качеството му и възможността за изпълнение на заложените цели. Затова те ще предложат на местните жители да попълнят анкетни карти, в които да посочат своята визия за развитието на Гоце Делчев.

Кои са най-необходимите мерки за подобряване състоянието на общината, кои са приоритетните направления за икономическо развитие, кои са основните проблеми в града и съставните населени места, кои са важните проекти за селата – това са само част от важните въпроси, на които хората могат да дадат своя отговор в предстоящата анкета.

ilindenpres.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене