Петричко село даде курбан след черна серия от 6 погребения на млади хора

Старчево даде курбан за здраве с надеждата да спрат „модерните болести”, взели за 4 месеца живота на шестима млади жители на селото, пише „Струма БГ“.

Седем агнета отидоха курбан, а готвачът Аристир Шопов и помощникът му Халид Ануар от Сирия  ги сготвиха в шест казана в двора на черквата „Свети Мина“. Курбанът беше благословен с молитвата на петима попове от четири села и раздаден на 650-те жители на селото. С курбана хората от Старчево искат да спрат смъртта, взела през последните месеци живота на шестима млади жители на селото.

През последните 3-4 месеца от „модерните” болести рак и инфаркт починаха шестима души, все млади хора, разказа кметът на Старчево Георги Кузманов. Събрахме се няколко души, обсъдихме ситуацията и решихме селото да даде курбан за здраве, дано да спрем болестите и смъртта.

На идеята се отзоваха много дарители: Боян Дубчев, Димитър Сауков, Тодор Стойков, Димитър Илиев, Красимир Груев, Христо Пърпъров и Пейо Майорски, всичките от Старчево, братята Георги и Марин Велеви  и Стоян Димитров от Кърналово и Димитър Костадинов от Рупите. Молебен за здраве отслужиха отец Благой от Кърналово, отец  Вангел от  Михнево, отец  Васил от Рупите и отците Живко и Страхил от Старчево. Много млади жени помогнаха на готвачите да приготвят курбана, който раздадохме безплатно.

Дано Господ чуе молитвите на хората от Старчево и пропъди болестите и смъртта от тях, с надежда сподели Георги Кузманов.

pik.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене