Емил Димитров: Налага ми се натиск заради обезвреждането на опасните отпадъци

Налага ми се натиск заради обезвреждането на опасните отпадъци. Това каза министърът на околната среда Емил Димитров по НОВА.

„Натискът е следният – отиваш и почваш да ревеш в търговско-промишлените палати. Казваш, имам голям проблем, министерството забавя да ми издаде документи. И те се считат за задължени да напишат писмо“, уточни Димитров.

По думите му тази година му дали седем хиляди тона отпадъци да ги обезврежда. „Аз ли съм ги местил в България? Аз ли съм ги правил успешен бизнес? Аз ли съм се изявявал по телевизията като успешен бизнесмен. Накрая са моите отпадъци. От къде на къде отпадъци, които са генерирани тук, в България трябва да се заравят на незнайни места“, заяви Димитров.

По думите му, за да продължи бизнесът, трябва да е сигурен, че старите отпадъци ще бъдат обезвредени и новите няма да бъдат отново закопани.

Според Ревизоро в момента може да са реши проблемът с водата за следващата година, но никой не отишъл с изключение на „Воля“ и Валери Симеонов. „Всички хукнаха по студиа, защото не ги интересува какво се случва“, обясни министърът.

От думите му стана ясно, че българският посланик в Германия се застъпвал за Бобокови. Също така имало и банкери, които идвали при Димитров и се застъпвали за братята.

Емил Димитров коментира и датата за парламентарните избори. По думите му за президента Радев било най-удобна тя е да е 1-ви януари, за да не чака много. „Ако са по-късно, ще сме по-подготвени“, уточни Ревизоро.

Той бе категоричен, че няма да участва в изборите, защото ще се занимава с „пълнене на язовири“. „Мандат няма да ми се предлага. С Каракачанов нямам проблем“, добави още екоминистърът.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене