Болницата в Благоевград получи дарение от 185 комплекта спално бельо (СНИМКИ)

COVID-леглата в МБАЛ са 220, като в момента свободните са 50

Дарение от 185 комплекта спално бельо получи тази сутрин МБАЛ-Благоевград. Организатори на дарителската акция са протестиралите близо три месеца от Благоевград, закупен е и перфузор за отделението по ОАРИЛ.

 

БГНЕС

 

Дарението прие старшата сестра на болницата Венета Христова. „Благодаря на всички дарители, защото не е вършена такава масивна акция в Благоевград на база бройка и масивност.

 

БГНЕС

 

Акцията ще бъде на две нива – днес ще е най-мощната, а със следващата ще покрием останалата леглова база на болницата. Аз прекарах тук, в тази болница, осем дни и видях в какво състояние е благоевградската болница и решихме да проведем тази акция.

 

БГНЕС

 

Днес ще се покрият 185 легла. Благодаря на всички, които се борят с коронавируса и с нашето дарение да помогнем. Днес даряваме пълни пакети за единично легло – чаршаф, калъфка, плик, завивка и възглавница“, обясни Владимир Христов.

Спас Митев добави, че общо 225 комплекта ще получи почти всяко отделение в следващите дни. Единствено за Детското отделение не бяха събрани пари. И тъй като благоевградчани са много щедри сме закупили и един уред, наречен перфузор, с който се спасяват животи в реанимация, най-големият дарител е от Чикаго.

 

БГНЕС

 

„Ръководството изказва искрената си благодарност за проявената доброта и съдействие. Бъдете все така изпълнени с чувство на хуманност, да помагате винаги в нужда“, благодари главната сестра на МБАЛ Вера Христова.

Тя добави, че COVID-леглата в МБАЛ са 220, в момента свободните са 50. А най-голяма нужда пациентите имат от перфузори.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене