Още 1 млн. лева за нов градски център на Доспат дава правителството

Още 1 036 000 лева за градския център на Доспат одобри правителствтото днес. Това става две седмици след като Министерският съвет реши да осигури на общината допълнителен трансфер на стойност 2 млн. лева за същия обект. Припомняме, че обществената поръчка за нов градски център на инженеринг – проектиране, строителство и авторски надзор, е вече възложена.

Избраният изпълнител е фирмата „Билдинг Компани“ – с. Дъбница, Благоевградско, с оферта за 4 512 000 лв. с ДДС. В бъдещия градски център, който е изместен на около километър от стария, са предвидени множество обекти – мини футболно игрище с площ 1038 кв. метра, пешеходен преход за връзка на новия център със съществуващия еко парк и парк музей на Родопската чешма с площ 1050 квадрата, открити паркинги с площ 335 кв.м, още един подход към двата парка върху площ от 3056 кв. м, който да е предназначен за велосипедисти и за хора в неравностойно положение.

Заложено е изграждане на водно съоръжение на площ от 212 квадрата със стъклени водни стени, подземен паркинг върху 2024 квадрата с търговска част и зона за рекреация. Планирана е също площадка за динамични игри и скейтборд.Изисква се от изпълнителя да изгради амфитеатър с места за сядане и сцена върху площ от 1563 кв. метра, пешеходни подходи към новата сграда на общинската администрация, училището и спортната зала.За новия център, който ще се намира до новата общинска сграда, изпълнителят има задача да създаде паметник с отношение към историята на Доспат.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене