Защо се потулва това? Област Благоевград на дъното на класацията по смъртност от COVID-19 в страната!

Без спор област Благоевград беше една от областните ударена много сериозно от заразата COVID19. Безхаберието на някои кметове, като този на град Благоевград, силната концентрация на хора и силната миграция на гастербайтери, каквито бяха в неврокопския край и ред други причини бяха показвани за обоснования за този факт. Местни медии близки до управляващите и с интерес да превърнат смъртта на хората от COVID19 в сензация ежедневно брояха трупове и следяха положението в погребалните агенции и моргите.

Близки и роднини на починали не можаха да се сбогуват със своите непрежалими, заради факта че снимките на покойните бяха развявани, като атракция за да ни се внуши – вирус има, ето вижте и този умря…

Малко са медиите които обаче са обективни и отразяват всичко по темата. И лошо но и добро. В началото на миналата седмица излезе официалната статистика за смъртността на населението в страната ни от COVID19 по области. Умишлено дадохме време на другите медии дали някой ще обърне внимание на изнесената официална статистика за починалите от COVID19 в страната на 100 000 души население по области но по темата не излезе нито ред. Всеки ден се пускаха линкове и статии с имена на заразени и починали но тази статистика – не. Защо? Вие сами преценете.

Но според официалните данни на НОЩ и Министерството на здравеопазването за времето от 8 март до 16 декември 2020 година, на й- малко хора починали от COVID19 са в област Благоевград. Да, уважаеми читатели на Топ Преса, ударената от силна вълна на зараза област е на дъното на класацията по смъртност. И да им е криво на плашещите и търсещите лоши новини истината е такава. Според данните с които разполагаме, това се дължи на адекватната медицинска грижа в областта, добрата политика с изключение на община Благоевград, където кметът Румен Томов обясняваше че за страната щяло да има всичко на всичко около 4000 болни и се провали в тази посока и съвестното отношение на хората.

Всичко останало го има на графиката. Можете да се запознаете подробно с данните.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене