Националния печат

печат

В. „Монитор“

Орязаха премиите на спешни медици

Спешните медици от Центъра за спешна помощ в София настояват за по-високи премии, които им се дават под формата на допълнително материално стимулиране, съобщиха лекари оттам. Те ще поставят въпроса за това на стария директор д-р Георги Гелев, който беше в продължителен няколкомесечен отпуск по болест. Допълнителните пари на част от тях са били орязани още преди 2 месеца.

Залятата с боя Нона с първа степен изгаряния на лицето

„Искрено съжалявам за нашата детинска и необмислена постъпка. Не мислехме трезво, когато решихме да направим това. Готов съм публично да се извиня на Нона. Гарантирам, че никога повече няма да правя такова нещо през живота си”. Това заяви обвиненият за изливането на 5 литра блажна боя върху бившата си приятелка Нона Славова Петър Бакалски. Вчера той и двамата му съучастници – Георги Косев и Тошко Иванов, се изправиха пред Районния съд в Пловдив, който разгледа мярката им за неотклонение.

Баба се самоуби с вързани очи

72-годишна жена скочи от третия етаж на блока си с вързани очи. Трагичният инцидент станал в столичния квартал „Люлин” пред блок 915, където бабата живеела. В късния следобед тя излязла на терасата на третия етаж, сложила превръзка на очите си и се хвърлила. При падането починала на място.

В. „Стандарт“
Младите лекари стягат куфарите

80% от младите лекари стягат куфарите за чужбина. Това показват данните от анкета сред десетки медици от цялата страна до 40 години. Тя е направена от четири организации – Асоциацията на студентите медици в България, Фондация „Остани“, Асоциацията за развитие на медицинската общност и Български лекари за европейски стандарт на специализация. Основната причина, поради която младите лекари искат да напуснат България, е ниското заплащане и остарелите условия за работа.

Спасяват бебета със стара ваксина

Бебетата у нас временно ще се боцкат с по-стара ваксина заради липсата на по-нова. Заради производствени проблеми фирмите не могат да доставят 5-валентната ваксина за коклюш, дифтерия, тетанус, полиомиелит и хепатит Б. Затова здравното министерство замени тази имунизация с шествалентна и срещу хемофилус инфлуенце тип Б. Търгът за нея обаче още не е приключил, а количествата от петвалентната намаляха много.

В. „24 часа“

Българските домакинства дължат средно по 491 лв.

Колекторските фирми очакват до края на тази година да се влоши събираемостта на вземанията, обявиха от асоциацията им в петък.
За първите шест месеца задълженията на физическите лица, които са подадени за събиране на т. нар. колекторски компании, са в размер на 820 млн. лв. Заявените за събиране дългове са намалели с 1/3 в сравнение със същия период на миналата година въпреки леко повишената събираемост.

В. „Сега“
МВР „ще профилактира“ търговците на вот

МВР ще профилактира предизборно всички лица, регистрирани за търговия с гласове от 2009 г. насам, съобщи вътрешният министър Йордан Бакалов пред Би Ти Ви вчера. Той обаче не отговори какви конкретни мерки ще бъдат предприети срещу тези хора, но се зарече, че няма да има прошка за онези, които се занимават с купуването на гласове, без значение кой е организатор, кой – поръчител. „Всеки, за когото има доказателства, ще бъде задържан и наказан“, бе категоричен министърът.

Фондът за лечение ще помогне на още поне 600 деца

Фондът за лечение на деца в чужбина няма да прекрати дейността си и ще продължи да работи. Това съобщиха от здравното министерство вчера по повод тревоги, че парите свършват. По данни на МЗ от началото на годината до 10 август за лечение са отпуснати общо 7.026 млн. лв. на 690 деца. До края на годината обаче фондът трябва да подпомогне лечението на още поне 600 деца, казват от министерството.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене