Копривленското орле П. Занев даде гласа си за битата карта „Роналдо“

Копривленското орле Петър Занев е дал гласа си за битата карта „Роналдо“ в анкетата на ФИФА за най-добър футболист на 2020 г. Капитанът на ЦСКА е поставил португалеца на първото място в своята класация, допълвайки тройката с Роберт Левандовски, който в крайна сметка грабна приза за сефте в кариерата си, и с Лионел Меси. Националът все пак има точно попадение с избора си за треньор номер 1 – германския мениджър на „Ливърпул“ Юрген Клоп, който оглави подреждането при наставниците. Според официалните резултати Левандовски печели с 554 т. от гласовете на националните селекционери и с 631 т. от капитаните на представителните формации на отделните страни, което е 52 процента от вота. Роналдо е втори с 38 процента в съотношение 160:259, а Меси трети с 35 процента /196:207/.

“Няма значение колко купи и награди съм спечелил, винаги ще искам още. Вече съм си поставил следващите цели. Такъв е манталитетът ми и на съотборниците ми в „Байерн“. Надявам се да отпразнуваме следващия трофей с феновете. Меси и Роналдо играят на най-високо ниво от много време, а сега аз получих наградата, което доказва, че усилията се отплащат. Ще ми трябва време, за да го осъзная. Тази вечер със сигурност ще ми е трудно да заспя”, призна победителят, който стана голмайстор в бундеслигата, Шампионската лига и Купата на Германия през изминалия сезон, а баварците взеха трите трофея.

Левандовски в качеството си на капитан на дружина полска е посочил на първата позиция Тиаго Алкантара, следван от Неймар и Кевин де Бройне. Ронадло е гласувал в реда Левандовски, Меси и Мбапе. Любопитното е, че досега Кристиано не е включвал звездата на „Барселона“ в своя топ 3. Аржентинецът обаче го е отписал тотално, давайки предпочитанията си за Неймар, Мбапе и Левандовски.

За най-добър вратар отличието отиде при Мануел Нойер /Байерн/, а приза за най-добър гол заслужи Хюн-Мин Сон /Тотнъм/. В идеалния отбор влизат: вратар Алисон, защитници Трент Александър-Арнолд, Върджил Ван Дайк, Серхио Рамос и Алфонсо Дейвис, халфове Йосуа Кимих, Кевин де Бройне, и Тиаго Алкантара, нападатели Лео Меси, Роберт Левандовски, Кристиано Роналдо.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене