За такива хора трябва да се говори! По инициатива на доктор Мария Тонгова болницата в Гоце Делчев получи нов апарат и 150 чаршафа!

Педиатърът от Гоце Делчев, д-р Мария Тонгова, пребори в тежка битка Ковид 19. Младата жена над 2 седмици се лекувала, поразена от вируса,изпитвайки на гърба си всичките му проявления. Виждайки усилията на колегите и в болницата, несгодите пред които са изправени, д-р Тонгова решила да организира кампания за купуване и дарение на МБАЛ „Ив. Скендеро скъп апарат „Кислороден концентратор OXY 5“ и 150 спални комплекта, чаршафи и зазивки.

Апаратът служи за пречистване на кислорода и е подходящ за лечение на хора с различни степени на хипоксия, каза за Топ Преса д-р Тонгова, която поясни че НЕ ТЯ А МНОГО ХОРА ДАРИЛИ ПАРИ ПО НЕЙНА ИНИЦАТИВА СА КУПИЛИ АПАРАТА. Чрез Топ Преса тя благодари на всички отделили от джоба си да помогнат. Д-р Мария Тонгова е един от младите и надеждни специалисти в Гоце Делчев. Тя е потомствен лекар, баща и брат и също са лекари. В кампанията организирана от нея са се включили повече от петдесет човека.

Професията и е призвание, а е избрала педиатрия като специалност, заради любовта ,която изпитва към децата. Родители казват, че малките и пациенти с радост посещават кабинета и ,заради подхода и отговорността и при лечението на най-малките.

За такива хора трябва да се говори,те заслужават респект. Пожелаваме на д-р Тонгова да е здрава,все така отдадена на професията си,с голямо и щедро човешко сърце

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене