Местния печат

печат

В. „Струма“
Актьорът Л. Кацарски с разбита глава закаран в „Пирогов“
Актьорът в Драматичен театър „Н. Вапцаров“ Лъчезар Кацарски е закаран по спешност в столичния институт „Пирогов“, след като паднал и наранил сериозно главата си. Инцидентът с известния благоевградски актьор станал вчера сутринта, приет е в спешно отделение с кървяща рана на главата. Той бил адекватен, не се е наложило да се информира полицията, тъй като не е съобщил да е станал обект на нападение.

Медици недоволстват: Д-р Вл. Рабаджийски е началник едновременно на две отделения в МБАЛ, млади лекари с квалификация могат да заемат един от постовете

Д-р Владимир Рабаджийски заема едновременно два ръководни поста в една болница, от седмица е началник на вътрешно отделение и продължава да е завеждащ спешно отделение в благоевградската държавна болница, сигнализираха здравни работници. Медиците недоволстват, че млади специалисти по спешна медицина работят като редови лекари в болницата, вместо да им се предложи ръководният пост в приемното отделение на МБАЛ – Благоевград.

Собственик на работилница за велосипеди арестуван след отказ да покаже лична карта

Собственикът на работилница за велосипеди в Благоевград Николай Атанасов е бил арестуван, след като отказал да предостави на полицаите документите си самоличност. Патрулката пристигнала след сигнал на гражданин на телефон 112, че се вдига шум в 15.00 часа от работилницата и пречи на почивката му. Когато двамата полицаи посетили обекта, който в едната част бил работилница, а в другата магазин, заварили двама мъже.
В. „Вяра“

68-годишен увисна на лозницата си в село Крупник, по чудо роднини го свалиха секунди преди фаталния край

Роднини свалиха от въжето и спасиха от обесване 68-годишния Кузман Серафимов от симитлийското село Крупник. Инцидентът станал към 21:00 ч.миналата вечер, малко след вечеря. Когато се нахранил, бай Кузман станал от масата и казал на близките си, че ще излезе на двора да се поразтъпче. Това не направило впечатление на никого, тъй като възрастният мъж често имал навика след вечеря да се разхожда, понякога дори тръгвал към центъра на селото.

Ден след смъртта на д-р Борис Киров: Никой не иска да оглави фалиралата петричка болница, спрягат се три имена от столицата с местен корен

Ден след смъртта на управителя на МБАЛ „Рокфелер” в Петрич д-р Борис Киров никой от колегите му не иска да оглави за постоянно общинското дружество. Това показа бърза анкета сред медиците. Затъналото в борчове здравно заведение временно ще се ръководи от зам.-управителя д-р Тодорка Икономова, която е по специалност анестезиолог. До дни се чака заповед от здравната каса за подписване на документи в качеството й на управител.

И на третата публична продан: Фабриката за производство на гъби в Благоевград отново без купувач, въпреки че цената й падна от 800 на 352 бона

За трети път фабриката за консервиране на гъби, собственост на фамилия Данаилови, остана без купувач. Тя е изградена със средства по САПАРД и е първата по рода си в благоевградски регион. Въпреки че продажната й цена падна с близо 450 000 лв. в сравнение с първото й обявяване за публична продан, желаещи да я купят няма. Гъбената фабрика, построена преди години от Георги Данаилов, който е и управител на фирма „Ахат 2000” ООД, бе обявена за продажба за първи път през м. май миналата година.

Шефът на РИК-Благоевград адвокат Мартин Бусаров обеща коректни и прозрачни избори, не знае къде ще се гласува машинно

Ще създадем добра организация за провеждането на прозрачни парламентарни избори на 5 октомври 2014г. Даваме гаранция, че изборните резултати ще бъдат отчетени коректно. Това заяви на пресконференция вчера председателят на РИК–Благоевград адвокат Мартин Бусаров. Той оглави комисията по решение на ЦИК след спор между ГЕРБ и БСП за председателското място. Бусаров бе кандидатурата на ГЕРБ, от БСП настояваха за Йордан Симонски.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене