ПГ по МСС „Пейо Кр. Яворов“ в Гоце Делчев е в топ 5 на най-активните училища в България

 

Професионалната гоцеделчевска гимназия получи поредно високо национално признание, като бе отличена за най-активно училище.

ПГ по МСС- Гоце Делчев ще бъде наградено с почетен плакет на Министерството на младежта и спорта за  активното си участие на  Европейския ден на спорта в училище.

И през 2020 година, въпреки ситуацията с разпространението на COVID-19, от сдружение БГ Бъди активен проведоха Европейският ден на спорта в училище и  утвърдиха за пореден път идеята за повече движение в училищата в България. Събитието е част от Европейската седмица на спорта и кампанията NowWeMOVE и е подкрепено от Министерството на образованието и  Министерството на младежта и спорта, Център за развитие на човешките ресурси.

Организаторите на събитието споделят, че определянето на най-активните училища в България е било сериозно предизвикателство.

ПГ по МСС „Пейо Яворов“- Гоце Делчев се класира в топ 5 на най-активните училища в България, преборвайки конкуренция от близо 400 училища от над 200 населени места в страната. В Европейския ден на спорта в училище се включиха над 77 000 ученици и близо 8 000 преподаватели в цялата страна.

Припомняме, че на Европейския ден на спорта в училище, ПГ по МСС организира както разнообразни спортни мероприятия, така и екологични инициативи. В спортното събитие се включиха различни спортни клубове от региона и страната, професионални спортисти и треньори, а с организираните „Игри без отпадъци“ в двора на училището и в района на хаджидимовския  манастира ,,Свети Георги“  се проведе  надпревара за почистването и нанасянето на боя на местата на паркинга.

От училището представиха още собствената си биопродукция и акцентираха на здравословното храненене чрез специално изработени брошури, табла, презентации.

Някои от най-атрактивните спортни мероприятия бяха предаваният на живо Флашмоб, демонстрации на професионални местни културисти,  състезанията по канадска борба и много други.

safe image

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене