Проф. Доктор Димитър Канелов днес ще бъде погребан в родното му село Марчево

Цялата докторска гилдия, колеги от София и цялата страна, жители на целият Гоцеделчевски регион, днес отдават почит и се прощават с видния професор, д-р Димитър Канелов. Той ще бъде погребан в родното му село Марчево.

Както писа Топ Преса хирургът проф.Димитър Канелов си отиде от този свят след усложнения на инфекция причинена от COVID -19.
Коренът на проф. Димитър Канелов е от гърменското село Марчево което той не престана да обича и да се връща непрекъснато в него през всичките години през които той живя в Гоце Делчев и София.
В Гоцеделчевската болница той бе дълги години завеждащ хирургично отделение след което по обясними и известни за обществото причини се премести в София и работи по специалността си в собствената си клиника МЦ “Св. Димитър” ЕООД, р-н Кремиковци, кв. Бухово на столицата.
Проф.Димитър Канелов е баща на известния в Гоцеделчевско доктор Иван Канелов също хирург в МБАЛ “Иван Скендеров” и лидер на ВМРО в община Гоце Делчев. Преди години Канелов старши беше кандидат за кмет на града и общината .

Екипа на Топ Преса изразява дълбоките си съболезнования за загубата на проф.Димитър Канелов! Почивай в мир докторе , ще те помним само с добро!!!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене