Прокуратурата в Разлог и Сандански проверява сигнал за 14 убити диви кози в Пирин

Снимка с убити 14 бременни кози се появи в профила на природозащитникът Тома Белев. Според поста му се посочва, че убийството и изкормянето на козите е в Пирин, район Каменица край Сандански.

Директорът на ДНП „Пирин“ – Росен Баненски, е сезирал прокуратурата в Разлог и Сандански за случая.

„Да убиеш женско бременно животно, е варварство. Да убиеш 14 диви кози, е голямо варварство. Уроди. Не само тези, дето са стреляли. Но и тези, дето управляват опазването на природата, но не различават бук от дъб. И тези, дето раздават ловни концесии на ръба на националните паркове. И онези, дето гласуват бюджета на парковете, който плаща заплата от 600 лева на рейнджърите да гонят бракониери. Уроди. Уроди“, е текстът към двете приложени в поста на Белев снимки. На едната са наредени труповете на животните, а на другата се виждат изкормените им вътрешности. На фон е мъж с ловна пушка. Постът на Белев бе премахнат от Фейсбук поради нецензурно съдържание, а по-късно той написа: Когато бракониерите ти докладват пост така се случва. Но това доказва, че в националните паркове има бракониерство и то е свързано с „частните ловни стопанства“.

Отново ще кажа – в момента рейнджърите пазят парковете ни за по 600 лева заплата. И опазването на природата се управлява от хора, които не различават бук от дъб.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене