С 1 200 000 лв. в Кочериново изграждат нов и модерен градски парк, асфалтират и ключови улици

Допълнителната финансова помощ от 1,2 млн. лв. за община Кочериново бе отпусната с постановление на Министерски съвет тази сряда. Кметът Иван Минков обясни, че проектът предвижда цялостна реконструкция и благоустрояване на градския парк в Кочериново. Ще бъдат изградени нова алейна мрежа, детски площадки, фонтани, цветни кътове и места за отдих, всички с достъп за хора с увреждания.

„Една дългогодишна наша идея и мечта е на път да се реализира, след като правителството на Борисов само преди броени дни отпусна средства в размер 1 200 000 лв. на община Кочериново. Майките с деца, младите и възрастните хора от Кочериново ще имат един нов и модерен градски парк, където да прекарват свободното си време и да спортуват. Искам да благодаря на правителството и на премиера Борисов за неоценимата подкрепа, която е в интерес на всички жители на нашата община“, заяви кметът на Кочериново Иван Минков.

„Ще бъде подобрен и достъпът до парка, като довеждащите до него улици ще бъдат асфалтирани“, обясни още градоначалникът. С реализирането на проекта ще бъдат създадени нови възможности за отдих, спорт и социални контакти на жителите и гостите на община Кочериново.

ИВАН ИВАНОВ

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене