Докато хора умират, няма места по болниците, а в Перник: Бесни кючеци тресат Двореца на културата ВИДЕО

Хората са сащисани и изумени как е възможно някои да се струпват и веселят, докато хора умират и всичко е затворено

Ромски ритми се чуват от ресторанта в Двореца на културата в Перник по време на локдаун, съобщават перничани, съобщава регионалният сайт „За Перник“.

Хората са сащисани и изумени как е възможно някои да се струпват и веселят, при все, че заведенията в целия град са затворени.

Перничанката Николета Станойкова публикува клип, на който ясно се чува музика, идваща от Двореца на културата. Същият клип бе изпратен и до пощата на сайта zapernik.com.  На него се вижда, че наоколо е тъмно, само прозорецът свети.

„Значи за едни може, но за други не може… Умират хора, няма места по болниците, ресторантите не работят, много хора са без работа и се чудят как да оцеляват, но в Двореца дънят мазен кючек. Честно ли е?“, пита Станойкова.

blob:https://www.facebook.com/dbd54f46-02b7-4dbe-a399-ce81512def0f

Светлозара Велчева пише в социалната мрежа шокиращи подробности:

„Скъпи съграждани и приятели. Докато всички ние търпим последиците от локдауна, чудим се кой да ни гледа децата и внуците, които не са на училище и градина, докато белодробната болница е затворена, защото лекарите са заразени с Ковид 19 и берат душа в инфекциозно отделение, днес 11.12.2020, НЯКОЙ СИ ПОЗВОЛЯВА ПРОВЕЖДАНЕТО НА БАНКЕТ В РЕСТОРАНТА НА ДВОРЕЦА НА КУЛТУРАТА В ПЕРНИК!!!!!

ИЗКЛЮЧИТЕЛНА НАГЛОСТ! Циганска музика се чува из целия парк! От полицията в първо районно не вдигат телефоните!!! Явно, някои хора мислят, че с връзки в общината и полицията могат да си позволят всичко!

Почуках на прозореца на охраната на Двореца да питам какво се случва, той не ме и погледна! Застанах да снимам племенницата ми пред колоните и нарочно изгасиха осветлението на украсата на целия дворец, за да не се събират хора и да чуят музиката от ресторанта! В каква държава живеем????

Моля, скъпи приятели, споделете тази публикация, за да стигне до повече хора и медии! Тази наглост трябва да придобие гласност и да има последствия за нарушителите, щом на местно ниво никой не иска да направи нищо!

Община Перник

Станислав Владимиров, с това ли искате да се прочуе Перник? Коледни базари няма да има, но цигански банкети може? Престъпници!“

От общинската управа на града заявиха, че веднага след подаването на сигнала са позвънили в полицията. Оттам им отговорили, че ще изпратят хора на място. Предполага се, че се касае за частно парти.

Оказа се, че телефонът на полицията е заврял от сигнали заради купона в Двореца. Много перничани са звънели, на някои не им е вдиган телефона, а на други им е обяснено, че съгласно заповедта на министъра са разрешени частните партита до 15 човека.
Все пак полицейски служители са отишли на проверка в ресторант Двореца. Там са заварили около 5-6 човека и са казали на собственика да затваря.

В Заповедтта за частичен локдаун на здравния министър Костадин Ангелов се казва:„Не се допуска организирането и провеждането на събирания и тържества от частен характер (сватби, кръщенета, погребения и други) с присъствие на повече от 15 човека.„

„Преустановяват се посещенията във всички заведения за хранене и развлечения по смисъла на чл. 124 от Закона за туризма. Допускат се само доставки или взимане на храна за дома и офиса.“

Blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене