Прогноза за времето – 11 декември (петък)

Дъждът спира, но остава облачно време

Дъждът спри навсякъде, най-късно в Североизточна България. Сутринта на места ще има мъгла. През деня облачността ще остане значителна. Вятърът ще е слаб от юг-югозапад, на изток – до умерен. Максималните температури ще са между 8° и 13°. Вечерта от облачността отново ще се увеличи, а през нощта срещу събота ще има и валежи.

Атмосферното налягане ще остане без съществена промяна – по-ниско от средното за месеца.

Времето за Гоце Делчев ще е с променлива облачност и максимална температура 13 градуса.

В планините сутринта облачността ще е все още значителна, на места ще е и мъгливо. Ще има предимно слаб дъжд, над около 1500 метра – сняг. До обяд преваляванията ще спрат, а облачността ще се разкъса и намалее. След това ще започне ново увеличение на облачността. Вятърът ще отслабва и ще е от запад-югозапад, от умерен до силен. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 4°, на 2000 метра – около минус 2°.

По Черноморието до около обяд ще има слаби валежи от дъжд, облачността ще е предимно значителна, но по-късно пред деня временно ще се разкъса и намалее. Преди обяд вятърът ще се ориентира от югозапад и ще отслабне. Максимални температури на въздуха: 12-14 градуса. Температурата на морската вода е 11-12 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Жълт код за обилен валеж е обявен за областите: Ловеч, Габрово, Велико Търново, Търговище, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Смолян, Кърджали, Хасково.

Преди обяд вятърът ще се ориентира от югозапад и ще отслабне. Максимални температури на въздуха: 12°-14°. Температурата на морската вода е 11°-12°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

На 11.12.2020 слънцето ще изгрее в 7:47 часа и ще залезе в 16:52 часа. Продължителност на деня 9:05 часа.

На 11.12.2020 луната ще изгрее в 3:31 часа и ще залезе в 14:46 часа. Осветеност на диска в 0h UT 15.7 %. Фаза на луната: след последна четвърт преди новолуние.

През почивните дни ще остане сравнително топло за средата на декември, особено в Източна България. Ще преобладава облачно време. Валежите ще са на много места в страната, ще са предимно от дъжд, по-голяма е вероятността да са значителни в Централна и в Източна България; в планините в западната половина от страната над 1200 м.н.в ще вали сняг. Вятърът в Източна България ще е умерен, от южната четвърт; в Западна България временно ще бъде от запад-северозапад, предимно слаб.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене