В търсене на ниша за назначение на „правилните хора“! Съкратиха щатовете на диригента Ст. Добрев и хореографа М. Димитров, за да се освободят от тях

Съкращение на щатовете „диригент „и „хореограф“, това сътвори общинска управа с ансамбъл „Пирин „. Днес Мирослав Димитров и Стоимен Добрев са получили предизвестията си за съкращение. И това се случва, след като не успяха да ги принудят да напуснат постовете и след като начело на ансамбъла застана уволненият от времето на Атанас Камбитов Петьо Кръстев.

Ансамбъл без диригент и без хореограф, къде се е чуло и видяло?! Очакваме кметът Томов и екипът му да започнат назначение на „балет майстори“, които да ръководят хора на ансамбъла, очакваме под разни „форми“ да бъдат назначени „правилните избраници „, които не успяха да заемат местата на диригент и хореограф, заради протестите и направената подписка в защита на Димитров и Добрев.

Припомняме, че начело на ансамбъл „Пирин“ застана преди около месец, уволненият от екипа Камбитов, Петьо Кръстев. Работещите в ансамбъла възроптаха остро срещу връщането на Кръстев и още преди да се проведе конкурс за мястото на главен художествен ръководител организираха мирен протест, изиграха протестно хоро под прозорците на кмета Томов.

Въпреки всичко Петьо Кръстев застана начело на ансамбъла, като любимец и избраник на общинската конкурсна комисия .

След което започна преса към диригента и хореографа. В отворено писмо танцьори и певци защитиха Димитров и Добрев, твърдейки, че в кабинета на зам. кмета по културата, В. Павлова са били помолени да се оттеглят от постовете си. Последва бурна защитна реакция от страна на ансамбъла, която за кратко върза ръцете на управата.

Сега съкращават щатовете, сиреч ансамбъл Пирин ще работи без диригент и без хореограф, сякаш става въпрос не за светинята и емблема на Благоевград, световноизвестният ансамбъл „Пирин“, а за някои треторазряден квартален ансамбъл. Съсипват ансамбъл „Пирин“ пред очите ни!

Къде са политиците, къде са обществениците, къде са депутатите, общинските съветници и лидерите на политически партии?! Защо позволявате подобно отношение?!.Затова ли Ви избирахме! Няма такъв град, няма такава разсипия! Спасете ансамбъл „Пирин“, Вие, които допуснахте Благоевград да става свидетел на бавно и мъчително унищожаване на всичко добро, което има града…!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене