Знамение за чудеса на Коледа: Витлеемската звезда изгрява за първи път след раждането на Христос

„Ще има интересно събитие, което за последен път се е случило преди 2000 години. Това е оптичното сливане в небето на Юпитер и Сатурн. Възможно е именно това да е тъй наречената Витлеемска звезда, описана в Библията“, казва пред БНР директорът на НАО „Рожен“ д-р Никола Петров.

ВИТЛЕЕМСКА ЗВЕЗДА, ЮПИТЕР, САТУРН

Юпитер и Сатурн се сближават всеки 20 години, но изключително близкото им съединение през 2020 г. ще бъде без конкуренция до съединението Юпитер-Сатурн на 15 март 2080 г.

Витлеемската звезда ще изгрее отново на 21 декември 2020 г. Съвпадът на Юпитер и Сатурн, като този при раждането на Иисус Христос, ще освети небесния свод по време на зимно слънцестоене. За първи път от 2020 години насам Юпитер, които олицетворява ключа към успеха, щастието, пътя в живота и господарят на кармата Сатурн, ще са в точен съвпад. Затова астролозите очакват дните до Рождество Христово да са изпълнени с чудеса. Според тях небесата ни дават шанс, който за нищо на света не бива да пропускаме. 

Витлеемската звезда пази своята тайна ~ За теб

Звездата на Христовото рождество се появила преди 2020 години. Тя е отвела влъхвите до новородения Иисус. Съединението на Сатурн и Юпитер е посочило на мъдреците от Вавилон мястото където Божият син се е родил. Католиците ги наричат Каспар, Мелхиор и Балтазар. Според Евангелие от Матей Витлеемската звезда е ярко небесно тяло. От нея те разбрали, че ще се роди „Цар на Юдея“ и се отправили на път към Витлеем, за да го почетат.

Тримата влъхви, освен завидни познания в областта на астрологията, са имали и пророчески способности. След срещата с тях, цар Ирод бил разтревожен за престола си. Причината за това била, че те идват от толкова далеч, само за да се поклонят на бъдещ владетел, при това не от неговата династия, а от простолюдието. Той им заръчал след като се поклонят на Иисус, да се върнат при него и да му кажат къде се намира. Те обаче не изпълнили обещанието си, заради пророчески сън, от който разбрали, че владетелят е решил да бъдат избити всички младенци.

От съвпада на Юпитер и Сатурн древните мъдреци разбрали, че новороденият Христос ще притежава неземна енергия и ще върши чудеса. Затова и са отишли да му се поклонят.

През двете хилядолетия тя е станала неотлъчна част от празника Бъдни вечер и Коледа за всички християни по света, които виждат в нея символ на пътеводна светлина и надежда за спасение.

Според астролози новият изгрев на Витлеемската звезда дава нов импулс на човечеството. Те съветват да посрещнем 21-вия ден на декември с молитвата „Отче наш“. Тя е като ключ и след нея Господ чува всичките ни молби. Посрещнете изгрева на Витлеемската звезда с надежда! Не пропускайте шанса да се помолите за здраве, успехи и за един по-добър свят!

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене