Вълча напаст в Сатовчанско!

Втори голям вълк в продължение на два ловни излета отстреля точния ловец от Втора ловна група в сатовчанското село Туховища Мехмед Асанов Фърговалиев. През този сезон туховишката ловна група се прослави в региона със завидна слука .Групата почти няма празен ловен излет а в повечето случаи отстреляните диви прасета са по две на излет.

Така поредния успех за групата дойде в последния пореден лов при който младия ловец Мехмед Асанов Фърговалиев повали с точния си мерник втория голям хищник в местността „Кудрата“ . В района на Сатовча покрай границата се шири слухът ,че нашествието от диви прасета и вълци идва от Гърция . Животните преминават границата да търсят храна в българско тъй като по пограничния гръцки район не намират такава или е недостатъчна за да се изхранват . Припомняме, че в началото на този сезон само за ден те отстреляха два глигана, единият от които трофеен. На следващия лов се поздравиха с убити глиган и вълчица.

Ние, от Топ Преса пожелаваме на ловците от Втора ловна група в село Туховища още и безброй ловни успехи и трофеи през целият ловен сезон!!!

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене