Вяра: ОФК „Беласица” и „Пирин” (Гоце Делчев) завършиха наравно без голове на „Царя”

Пламен Мицански

Заради горещините съдията Бисер Никифоров на два пъти спира мача за почивка на футболистите 

При голям интерес премина дерби мачът между бившите членове на „А” група, сега подвизаващи се в аматьорската ЮВГ мъжки отбори на „Беласица” и „Пирин” (Гоце Делчев). Този двубой се игра при изключително топло време, заради  което главният съдия Бисер Никифоров съвсем справедливо на два пъти даде почивка на футболистите на терена за глътка вода.

Над 400 зрители бяха заели местата си по сенчестата част на трибуните на стадион „Цар Самуил”. Първата атака в срещата бе за гостите, след като по десния фланг Иван Спахиев тръгна на скорост, центрира към колегите си в наказателното поле Мариан Ловков и Живко Грозданов, но топката излезе в аут. В 5-ата минута Иван Танчев се понесе по десния фланг с топката, насочи я към бързоногия Кирил Иванов, но Самокишев усети и изпревари нападателя на домакините. Две минути по-късно при бърза контраатака на гостите, подета от Румен Лапантов отляво, последва насочване на топката към Мермерски, който обстрелва директно вратата на „Беласица”, където стражът Захари Димитров бе на мястото си. В 11-ата минута Кирил Иванов след отличен рейд по десния фланг пробяга с топката 30-ина метра и я центрира високо в наказателното поле на гостите, където Никола Мицански от 5 метра с глава не бе точен срещу Кирил Янев. В 18-ата минута при атака на гостите Румен Лапантов от около 20 метра видя непокрития Христо Кирев, който от движение обстрелва директно вратата на петричкия тим, но и този път Захари Димитров се справи. До края на първото полувреме пропуски направиха Кирил Иванов за „Беласица” и Мариан Ловков за „Пирин”.

След почивката и двамата наставници – Пламен Мицански на „Беласица” и Йордан Бозданки на „Пирин” – извършиха поетапно смени в отборите си. В 51-вата минута Красимир Шапкаров отдясно насочи топката към Владимир Кабранов в наказателното поле на гостите, но той не успя от 3-4 метра да изненада вратаря Костадин Янев. Две минути по-късно от фаул  Владимир Кабранов извиси над изградената стена на  „Пирин” топката, но вратарят на гостите Костадин Янев с котешки рефлекс изби насочената топка в корнер. На два пъти по-късно Румен Лапантов и Мариан Ловков се озоваха в удобни позиции за стрелба срещу петричкия вратар, но там Александър Митушев прояви съобразителност и не им позволи да обстрелват вратата на Захари Димитров. След влизането в игра на Димитър Бояджиев нещата в отбора на домакините, особено в нападение, придобиха по-голяма острота. До края на полувремето Ивайло Йорданов за „Пирин” и Венци Стоянов за „Беласица” направиха по един пропуск.

Така без идея от страна на двата отбора за превземане на вратата на противника този дерби мач завърши съвсем справедливо при нулево равенство.

Главният съдия Бисер Никифоров и неговите асистенти Владимир Владимиров и Мартин Никифоров се справиха със задълженията си съгласно правилника и оставиха футболистите на „Беласица” и „Пирин” (Гоце Делчев)да покажат на какво са способни на терена.

„Получи се един оспорван двубой. Резултатът е напълно справедлив на база показаната игра на терена от страна на футболистите на двата отбора. И двата отбора имат организационни проблеми, което оказа влияние на играта. Целта, поставена от УС на клуба, е да изградим един боеспособен и стабилен отбор. Надявам се това да стане и за в бъдеще да радваме нашите фенове”, заяви Пламен Мицански -старши треньор на „Беласица”.

Йордан Боздански – ст. треньор на „Пирин” (Гоце Делчев), сподели: „Изпуснахме доста чисти голови положения. През второто полувреме физически нашите момчета отпаднаха заради високите температури. Ние започнахме лятната подготовка на 23 юни, като се надявахме да се реши въпросът с участие в „Б” група, но това не стана. От „А” група през изминалото първенство сега сме участници в аматьорската ЮВГ. Трябват ни качествени футболисти. Всичко ще решаваме в движение. В Петрич за мача срещу „Беласица” дойдохме само с 16 футболисти. Доволен съм от равенството, което постигнахме срещу отбор като „Беласица”.

 Снимка:

Пламен Мицански

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене