Грейна коледната украса в Разлог

Без традиционните празнични шествия на любими приказни герои, сцена и посрещане на дядо Коледа и събиране на много хора – така тази година в Разлог бяха запалени коледните светлини в града. Заради ограничителните мерки предвид епидемията от коронавирус кмет на града инж. Красимир Герчев обяви, че няма да се състои ритуалното броене от 10 до 1, и за да се избегне струпването на много хора се отменя традиционната празнична програма.
Но прекрасните светлини и украса, които грейнаха снощи точно в 18. 00 създават неповторимо коледно настроение, много красота и коледен дух в целия град.

17-метровото дърво в центъра на Разлог бе украсено с над 500 метра гирлянди, лампички и цветни топки. Приказно пременена в коледни светлини е и самата сграда на общинска администрация, около която има светещи храсти. Заедно със запалването на елхата пред сградата на Община Разлог светнаха и храстите, окичени със светлини.
Най-оживените места в града се обляха от лъчистите усмивки на коледната украса.
Тази година коледната украса грее в знак на благодарност към нашите медици под мотото “ В подкрепа на медиците, ще се справим заедно”.

Жителите на Разлог подкрепят изключително радушно тази инициатива и се радват на идеята и по този по-различен начин да поздравим медиците в борбата с COVID, и същевременно изразим уважение към денонощния им труд – със спазване на мерки, дистанция и ограничени контакти. Но и с голяма вяра и силна надежда, че съвсем скоро отново ще можем да се събираме заедно, да се радваме на хубавите моменти заедно.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене