Неочаквана опасност: Екопътека на Минка Капитанова опасна за живота!

Минка КАПИТАНОВА

Минка КАПИТАНОВА

Разбити стълби и мостове, изкъртени парапети, свлачища, липсваща маркировка и гъсти бурени. Това очаква туристите по огромна част от иначе безкрайно красивите екопътеки в цялата област, показа проверка на „Топ Преса“.

От гърменското село Огняново до днешния архитектурен резерват Ковачевица е прокаран път през трийсетте години на миналия век, по който някога са преминавали дори камиони. Тогава единственото в района село Ковачевица е наброявало около 2 хиляди жители. 7 км път е построен основно с труда на ковачовалии. Сега старият път за Ковачевица е екопътека за почитателите на екстремни преживявания. Два от трите някогашни моста са прекъснати, а по третия е рисковано да се преминава. Пожелалите туристи вървят пеш и заобикалят над скъсаните мостове. От днешната екопътека се открива вълшебна гледка към река Канина и отсрещния път, който води към селата Осиково и Рибново.

Този позорен за общината факт, че грози съвестта на бъвшият кмет на Гърмен – Минка Капитанова, която приписваше въпросната екопътека като своя гордост. Въпросът е – къде е прокуратурата, за удостовери реалното състояние на еко пътеката, за която са броени десетки хиляди евро. Защо се е стигнало до тук? Колко пари са изхарчени за строежа и строежа и пр.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене