Гърмен без тържества за Коледа, но с кауза за децата сираци

За осма поредна година община Гърмен, съвместно с училищата, детските градини, читалищата и местни жители, организира благотворителната инициатива „Да подадем ръка“. Кампанията е за подпомагане на децата сираци и полусираци до 18 години, които живеят на територията на общината. Тази година тя ще премина под надслов „По-щастливи празници за децата сираци”.

Заради епидемиологичната обстановка, свързана с разпространнието на коронавируса, няма да се проведат традиционните събития – благотворителни базари, благотворителен концерт и благотворителен коктейл. Ще се разчита само на дарения по банков път. Банковата сметка е: IBAN – BG62STSA93003390012010. Пари ще се събират и в поставените на различни места в цялата община кутии за дарения.

„Нека всичко заедно да отворим широко сърцата си и с общи усилия направим по-усмихнати, по-щастливи тези деца. Вашите милосърдие и отзивчивост, вашата съпричастнот, вашата щедрост, ще накарат децата да повярват в живота, а и в хората, както и отново да видят света по-красив”, призовават от ръководството на община Гърмен. След края на кампанията комисия ще разпредели събраните средства между децата сираци.

ilindenpres.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене