Хандбалният „Пирин“ /ГД/ налегнат от кадрови грижи за важен мач

Хандбалният „Пирин“ (ГД) излиза в един от най-важните си мачове за сезона в първенството на „А“ ХГ тази неделя срещу „Шумен“ със сериозни кадрови проблеми. Неврокопчани посрещат в своята зала един от кандидатите за първата позиция без публика и при познатия ред според изискванията на здравните власти. Треньорският щаб обаче има да решава казуси от различен характер. Единият от тях е травмата на основен състезател в последните години в лицето на Георги Георгиев-Гочето, който преди две седмици не беше на разположение заради контузия в ръката и все още изпитва дискомфорт. Срещу завърналия се в елита тим на гостите се очаква да излезе Димитър Ортомаров, който преодоля травмата си, но съществува риск да не получи разрешение от работодателя си да остави служебните си ангажименти през уикенда.

Другият вратар Велик Танев също е с болежки и е под въпрос за сблъсъка със северняците. Лекарите ще се произнесат окончатело за или против включването му в игра в последния момент. При евентуална негова и на Ортомаров липса в рамката трябва да застане юношата Веселин Георгиев, който в края на миналия месец записа официален дебют срещу АСТИ.

Заразата с коронавирус във футболния „Левски“ и сгъстената по тази причина програма на сините вероятно ще попречи да пристигне за днешния мач на Веселин Христов, който е част от медицинския щаб на Герена. Все още не е сигурно доколко ще се възстанови контузеният на тренировка водещ голмайстор на неврокопчани Веселин Чакмаков.

„Кадровите проблеми срещу съперник от класата на „Шумен“ ни създават големи грижи. Каквото и да става обаче, трябва да вземем победата. В състава на гостите играят немалко състезатели, които се преместиха от закрития „Локомотив“ (Варна) в Шумен, и затова сме задължени да покажем максимална концентрация, ако искаме да постигнем успех“, коментира главният треньор на пиринци Николай Пиргов.

АЛЕКСАНДЪР ГЕОРГИЕВ

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене