ОТНОВО ПОВОД ЗА ГОРДОСТ ЗА СУ „НИКОЛА ВАПЦАРОВ“

Анелия Спахиева от VII „A“ клас зае първо място на СЕДМИ национален литературен конкурс „Аз, моето семейство, моят град“.

На 15 ноември бяха обявени резултатите, а днес пристигна наградата от организирания от НЧ „Зора-1872“ и Община Габрово конкурс за детско творчество. Три ученички от VI и VII клас на СУ “Никола Вапцаров“ – Хаджидимово участваха в раздел литературно творчество в категорията V – VIII клас. Това бяха ученичките Анелия Спахиева – 7-ми клас, Анелия Мандажиева и Ивана Чапкънова – 6-ти клас. Първо място завоюва седмокласничката Анелия Спахиева с разказа си „Светините на родното място“, публикуван в книга с наградените творби. Ученичките от VI и VII клас работиха под ръководството на старши учител по БЕЛ Заприна Глушкова.

Организаторите и журито на конкурса споделиха, че са били впечатлени от разказа на седмокласничката. Грамота за постигнати отлични резултати в подготовката на литературни таланти получи и ръководителят й – Заприна Глушкова.

Конкурсът има за цел да се даде поле за изява на обичта, привързаността на децата към най-близките им и ценностите на семейството, както и техния интерес към града, в който живеят, чрез творчество в областта на литературата и изобразителното изкуство. Конкурсът „Аз, моето семейство, моят град“ има за цел да провокира творческото виждане на децата и да им даде възможност да изразят своите чувства чрез творчество.

Творбите на учениците бяха разглеждани от жури в състав:

Председател – Минчо Минчев, поет – председател на Художествения съвет на Дружеството на писателите – гр. Габрово

Членове – Иван Христов, поет – главен експерт в Отдел „Култура и туризъм“ на Община Габрово

Росица Кънева – поетеса – член на НЧ“Зора-1872″.

Това са поредните, но не и последните награди за ученици на СУ „Никола Вапцаров“. Старши учителят Глушкова сподели, че очакват резултати и от множество други конкурси, както и това, че предстои да получат наградите от XXVIІІ Национален ученически конкурс, организиран от Националния клуб “Родолюбие” под наслов: „Учредяване на българската Екзархия – 1870 година – венец на църковно-националните борби“. Там те имат една СПЕЦИАЛНА награда, две ВТОРИ места и едно ТРЕТО място.

Поради извънредната ситуация с пандемията КОВИД-19 и новите ограничителни мерки, са отложени церемониите на всякакви събития, но наградите ги получаваме въпреки това.  Радва ме фактът, че този „октопод“ не успя да задуши в пипалата си моите ученици и те продължават смело напред. Благодаря им, че приемат с удоволствие всяко мое ново предизвикателство, наречено конкурс и дават всичко от себе си, за да се докажат. И успяват…

Браво момичета и момчета! Продължавайте смело напред! Трудът се възнаграждава, знаете го, нали?“

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене