ДОБРА НОВИНА! Още една оборудвана линейка за болницата в Петрич

Получена е допълнителната линейка, която беше заявена от Община Петрич за работата на болницата в града. След съгласуване с ръководството на лечебното заведение, линейката е закупена за 96 хил. лв., от които 46 хил. лв. средства на МБАЛ „Югозападна болница“ ООД и 50 хил. лв. от бюджета на Община Петрич – капиталов трансфер за тази година. Линейката разполага с необходимото оборудване за транспортиране на тежки случаи до други болнични заведения, когато е наложително. Лекарите в Петрич първи са запознати с оборудването и са одобрили избора.

„С тази линейка, която ще е трета за болницата тук, считам, че ще бъдем по-добре обезпечени като здравни услуги и грижа за живота и здравето на пациентите“, коментира кметът Димитър Бръчков.

Завеждащият отделението по реанимация д-р Михайлов потвърди, че линейката е голяма придобивка, разполага с всичко необходимо за транспорт на дълги разстояния на критично болни. Кметът информира, че се очаква също да бъдат доставени 3 назални апарата на стойност 36 хил. лв. за отделението по реанимация, както и 20 перфузора – от тях 10 ще бъдат за базата в Петрич на „Югозападна болница“ ООД.

„Искам да посоча още, че след писмо на д-р Ангова, завеждащ отделението по Хемодиализа, се водят разговори с участието на лекарите и за смяна на цялата система в отделението със закупуването на още два допълнителни апарата за хемодиализа.

„Всичко, което правим в болницата е единствено по преценка и съгласуване с лекарите тук! Ние няма да спираме да работим, за да има добро здравеопазване в Петрич и това вярвам се оценява“, каза кметът Димитър Бръчков.

Той благодари и на дарителите, които са помогнали за закупуване на някои медицински консумативи и обзавеждане за стаите във Вътрешно отделение, както и за Инфекциозно отделение – медицински консумативи, дограма и оборудване. Дарения са направени и за приемен блок. Информира също, че е осигурен и нов микробус за нуждите на Центъра за обществена подкрепа, който вече работи и е една от трите нови социални услуги, които се предлагат в общината.

Микробусът е с осем места, специално такова за инвалидна количка, както и рампа. По думите на кмета така ще се помогне в работата на служителите в Центъра, а и ще има възможност за достъп до услугата и на хора с двигателни проблеми, които ще бъдат извозвани от и до Центъра. Микробусът дава опция и за повече мобилност на служителите, които могат да отиват на място, където е необходимо да бъде предоставена подкрепа на уязвими групи хора.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене